Valioliigan putoamiskamppailussa mukana olevat Southampton ja Aston Villa kaapivat tärkeitä pisteitä laariinsa lauantain kierroksella.

Southampton otti tärkeät kolme pistettä loistoesityksellä kaatamalla Liverpoolin kotonaan maalein 3-1.

Morgan Schneiderlin ja Rickie Lambert veivät isännät avauspuoliajalla jo 2-0-johtoon, mutta vieraiden Phillippe Coutinho kavensi tilanteen juuri ennen taukovihellystä.

Loppulukemat 3-1:een kaunisteli Jay Rodriguez 80. peliminuutilla, mikä kruunasi kotijoukkueen suvereenin esityksen.

Täyden pistepotin ansiosta Saints nousi jo seitsemän pisteen päähän putoamisviivasta.

Villa vei kuuden pisteen kamppailun

Villa Parkilla nähtiin hieno trilleri, kun putoamista vastaan taistelevat Aston Villa ja QPR kohtasivat.

Lontoolaiset menivät ottelussa johtoon 23. peliminuutilla Jermaine Jonasin onnistuessa. Tauolle kuitenkin lähdettiin tasatilanteessa, kun Gabriel Agbonlahor onnistui tasoittamaan tilanteen ensimmäisen puoliajan lisäajan toisella minuutilla.

Tauon jälkeen isännät ottivat kuskin paikan Andreas Weimannin 59. minuutin maalilla. Rangers kuitenkin iski vielä kertaalleen, kun Andros Townsend tasoitti jälleen ottelun 2-2-osumallaan.

Maalitehtailu jatkui vielä 81. minuutilla, kun illan sankariksi nousi isäntien nuori superlupaus Christian Benteke 3-2-voittomaalillaan.