Arsenal jäi totaaliseksi vastaantulijaksi Mestarien liigan neljännesvälierien avausosaottelussa Bayern Münchenia vastaan. Porto puolestaan kaatoi Malagan.

Viime kaudella Mestarien liigan finaalissa näppejään nuolemaan jäänyt Bayern München on vahvassa vedossa myös tänä keväänä. Tiistai-iltana se kävi hakemassa ratkaisevantuntuisen 1-3-vierasvoiton Arsenalista neljännesvälierävaiheessa.

Vieraat aloittivat maalinteon jo seitsemännellä minuutilla, kun Toni Kroos vei vieraat johtoon komealla laukauksellaan ja lisää vettä lontoolaisten niskaan kaatoi Thomas Müller 21. minuutilla sekavan tilanteen jälkeen laittamalla irtopallon verkkoon.

Arsenal tuli tauolta sisuuntuneena ja kova yritys palkittiin, kun Lukas Podolski pääsi puskemaan pallon ohi Manuel Neuerin 55. peliminuutilla kulmapotkusta.

Lopulta Gunnersin haaveet tasatuloksesta vesitti kroatialaishyökkääjä Mario Mandzukic, joka laittoi pelivälineen isäntien rysään jo kolmannen kerran 77. minuutin kohdalla.

Näin ollen saksalaiset pääsevät varsin turvallisista asemista pelaamaan paikasta puolivälieriin kotistadionilleen Allianz Arenalle.

Illan toisessa Mestarien liigan ottelussa portugalilainen Porto otti tässä vaiheessa kiinnityksen jatkopaikkaan kukistamalla kotonaan Malagan Joao Moutinhon osumalla lukemin 1-0.