Yksi ennakkosuosikeista on ulkona kannujahdista. Montreal Canadiens romutti Boston Bruinsin Stanley Cup- haaveet kiihkeässä Game Sevenissä.

Bruins sai otteluun suorastaan katastrofaalisen alun, kun Montrealin nelosketjun puurtaja Dale Weise pääsi iskemään kanadalaiset 0-1 johtoon ottelun toisella minuutilla. Osuma oli harvoin pisteillä herkuttelevan Weisen tämän kauden pudotuspelien toinen (2+2). Boston hallitsi ensimmäisen erän tapahtumia hienokseltaan, mutta erätauolle siirryttiin vieraiden 0-1 johdossa.

Bostonin tuska lisääntyi ottelun puolivälissä, kun Canadiensin pistelinko Max Pacioretty ohitti Tuukka Raskin toistamiseen. Boston pääsi kuitenkin nopeasti taas maalin päähän, kun Pacioretty otti kiinnipitämisjäähyn. Bostonin Jarome Iginla ohjasi maalin edestä Torey Krugin vedon ohi Pricen.

Bruins sai kolmannessa erässä pelinsä hyvin toimimaan, mutta jäi lopulta ilman osumia. Haaveet jatkopaikasta murskautuivat lopullisesti, kun Danny Briere iski numeroiksi 1-3. Ripaus onneakin vaadittiin sillä maali syntyi puolustaja Zdeno Charan luistimen kautta.

Montreal Canadiens jatkaa konfrenssin finaaliin voitoin 4-3 ja kohtaa edellisyönä Pittsburg Penguinsin tiputtaneen New York Rangersin.

Bostonin tippuminen yllätti monet veikkaajatkin, sillä pudotuspelien alkaessa joukkue oli monen bookkerin ykkösrankkaus voittamaan Stanley Cupin.