[caption id="attachment_8216" align="alignnone" width="800"]Chelsea hakee myös tänä vuonna menestystä Euroopasta.[/caption]

Eurooppa Liigan välierät käynnistyivät torstai-iltana kahdella ottelulla, eikä draamalta vältytty.

Ainoana brittiseurana Euroopan kentillä urakoiva Chelsea matkasi Sveitsiin Baselin vieraaksi.

Vierailijat ottivat ottelussa kuskin paikan heti alkumetreiltä, kun nigerialaishyökkääjä Victor Moses puski pallon verkkoon Frank Lampardin keskityksestä 12 minuutin pelin jälkeen.

Viihdyttävässä ottelussa kumpikin osapuoli loi tukuttain maalipaikkoja, mutta seuraavaa osumaa saatiin odottaa aivan loppuminuuteille saakka.

Kotiyleisö sai aihetta riemuun, kun 87. peliminuutilla erotuomari Pavel Kralovec vihelsi Baselille rangaistuspotkun. Fabian Schar ei erehtynyt, vaan tasoitti tilanteeksi 1-1.

Joukkueet odottelivat jo loppuvihellystä, kun Chelsea räväytti vielä kerran.  Keskikentän pohjalla uuteen rooliinsa totuttautunut David Luiz pääsi kruunaamaan lontoolaisten illan tälläämällä vapaapotkusta voittomaalin lisäajan kolmannella minuutilla.

Fenerbache ei jättänyt Benficalle saumoja

Turkkilainen Fenerbache ei tunnetusti ole maailman helpoimpia paikkoja vierailla jalkapallojoukkueille – sen sai myös todeta portugalilainen Benfica.

Isännät hallitsivat ottelua alusta loppuun, mutta epäonni ja loisto-ottelun vieraiden maalilla pelannut Artur pitivät lukemat siedettävänä.

Lopulta illan ainokaiseksi osumaksi jäi Egemen Korkmazin puskumaali, joka syntyi kulmapotkusta ottelun 72. minuutilla.