Indian Wellsin ATP Masters- turnauksen finaalissa nähtiin tennisviihdettä parhaimmillaan. Paremmuudesta mittelivät argentiinan Juan Martin del Potro ja espanjalainen Rafael Nadal. Pitkältä sairastauolta paluuta tekevä Rafael Nadal osoittautui lopulta etevämmäksi lukemin 6-4, 3-6, 4-6

Avauserä näytti Nadalin kannalta hyvältä, kun hän sai murrettua Del Potron syötön ja karkasi jo 0-3 johtoon. Argentiinalainen Del Potro ei kuitenkaan luovuttanut vaan onnistui kahdella syötönmurrollaan kääntämään erän edukseen lukemin 6-4.

Toinen erä alkoi siihen mihin ensimmäinen päättyi. Del Potro sai heti murrettua Nadalin avaussyöttövuoron. Espanjanlainen kokosi kuitenkin itsensä ja aloitti hurjan takaa-ajon. Kaksi syötönmurtoa ja toinen erä kirjattiin lopulta Nadalille lukemin 3-6.

Kolmanteen erään lähtiessä Nadalilla oli henkinen yliote ja se näkyi tapahtumissa. Nadalin onnistui murtaa Del Potron toinen syöttövuoro ja kun hän onnistui pitämään kaikki omat syöttövuoronsa niin päätöserän, ottelun ja turnauksen voitto varmistui lukemin 4-6.

Ottelu kesti n. 2 tuntia 30 minuuttia.

Polvivamman takia sivussa seitsemän kuukauden ajan ollut Nadal palasi tositoimiin helmikuun alussa. Nyt hän on tehnyt näyttävän paluun tenniksen huipulle. Turnaus oli espanjalaiselle ensimmäinen kovalla alustalla hänen paluunsa jälkeen.