Borussia Dortmund nousi huiman trillerin päätteksi Mestarien liigan välieriin.

Saksalainen Borussia Dortmund nousi huiman loppukirin ansiosta jalkapallon Mestarien liigan välieriin kaatamalla espanjalaisen Malagan kotonaan maalein 3-2.

Suursuosikkina illan otteluun lähtenyt Dortmund sai kylmää vettä niskaansa 25. peliminuutin kohdalla, kun vieraiden Joaquín tälläsi pallon komeasti maalin oikeaan alanurkkaan.

Tasaisessa ottelussa molemmilla oli roppakaupalla hyviä maalintekopaikkoja, saksalaisten tosin lievästi hallitessa kenttätapahtumia.

Isäntien painostus tuotti tulosta hieman ennen taukoa, kun näyttävän sommitelman päätteeksi Robert Lewandowski pääsi siirtämään pallon ohi loisto-ottelun pelanneen Malaga-vahti Wilfredo Caballeron.

Toisen puoliajan alun parhaat tekopaikat siunaantuivat Borussialle, mutta lopulta seuraavan osuman  iski Malaga. Illan suurimmaksi sankariksi oli nousemassa vieraiden Eliseu, joka pääsi tuikkaamaan 1-2-osuman aivan maaliviivan tuntumasta.

Isäntien osalta kaikki näytti jo olevan ohi, mutta lisäajalla tapahtui kummia. Avausottelun maalittoman tasapelin vuoksi Dortmund tarvitsi kaksi osumaa, eikä Marko Reusin 2-2-tasoituskaan lisäajan alkuun näyttänyt riittävän.

Lopulta saksalaiset onnistuivat survomaan pallon maalin heti seuraavan hyökkäyksensä päätteeksi, kun Felipe Santana pääsi tuikkaamaan pallon sisään melkoisen sekamelskan jälkeen maaliviivalta ajassa 90+3.

Näin ollen Borussia Dortmund jatkaa Mestarien liigassa neljän parhaan joukkoon.