Kimurantissa tilanteessa alkanut C-lohkon päätöskierros jalkapallon EM-kisoissa päättyi lopulta Espanjan ja Italian juhliin.

Ennen illan otteluita asetelmat olivat kaikkea selkeän ja monimutkaisen väliltä. Mikäli Kroatia-Espanja päättyisi tasan 2-2, olisi kumpikin varmasti jatkossa. Italian oli puolestaan otettava pakkovoitto turnauksen kaikki ottelunsa hävinneestä Irlannista.

Italia vahvisti omia asemiaan Irlantia vastaan 36. peliminuutilla, kun AC Milania seuratasolla edustava Antonio Cassano puski sinipaidat 1-0-johtoon. Nämä lukemat pitivät myös puoliajalle.

Lopulta sinetin saapasmaan hyväksi iski jalkapallomaailman paha poika numero 1, Mario Balotelli. Myös hän onnistui kulmapotkun seurauksena, kun Irlannin miesvartiointi petti. Saksipotkun ja volleyn välimaastoa esittänyt osuma oli ehdottomasti yksi kisojen tähän asti hienoimmista.

Kroatia ja Espanja tahkosivat puolestaan omassa kohtaamisessaan pitkään maalittomasti, mikä heikensi etenkin Kroatian asemia mahdollisessa tasatuloksessa ja maalimäärien vertailussa. Niinpä joukkue avasi peliään toisen jakson edetessä huomattavasti, mutta se koitui kohtaloksi.

Espanja rakensi nopean ja vaarallisen vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Andres Iniesta ja Jesus Navas karkasivat kaksin läpi paitsion rajamailta. Navas pääsi iskemään tyhjään maaliin loppulukemat 0-1 Espanjan hyväksi.

Espanja voitti näin ollen lohko C:n seitsemällä pisteellä, Italian tullessa toiseksi viidellä pisteellään. Joukkueet kohtaavat puolivälierissä huomenna päätöskierroksensa urakoivan D-lohkon kaksi parasta, jotka ovat Ranska, Englanti tai Ukraina.