FC Honka voitti naisten Suomen Cupin

FC Honka päätti kautensa juhlahumuun nappaamalla Naisten liigan kakkossijan jatkeeksi Suomen Cupin mestaruuden 1-0-voitolla HJK:sta. Espoolaisten hallitsema finaali näytti jo menevän jatkoajalle, kunnes pirteästi pelannut Satu Kruus laukoi ottelun ainoan osuman 79. minuutilla.

Naisten Suomen Cupin loppuottelu käynnistyi vauhdikkaasti. Aluksi HJK näytti vievän peliä, mutta ensimmäisen puoliajan edetessä Honka otti yhä vahvemmin kenttätapahtumat haltuunsa.

Terävästi pelin aloittanut Klubi pääsi jo 3. minuutilla yrittämään maalia, mutta Annika Kukkosen vapari paristakymmenestä metristä sujahti tolpan väärälle puolelle. Hongan vuoro tuli vain pari minuuttia myöhemmin. Satu Kruus laukoi, mutta HJK-molari Petra Häkkinen oli valppaana. Vartti edellisestä Kruus pääsi puolittain läpi. Häkkinen kuitenkin torjui pienestä kulmasta lähteneen kudin.

Hongan johtomaali oli vain karvan päässä puolen tunnin kohdalla, kun Kruusin nosto 25 metristä kolahti ylärimaan. Reilut viisi minuuttia myöhemmin Eija Laihon veto pyyhki pölyt Klubin maalin poikkipuusta, mutta pallo painui yli.

Viitisen minuuttia ennen taukoa Kruus oli jälleen tekemässä pahojaan. Häkkinen torjui eteensä, eikä Hanna Saaranen aivan ehtinyt paluupalloon vaan HJK-puolustus selvitti tilanteen. Näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa, vaikka Hongalla oli paikkoja useampaankin osumaan.

Toisella puoliajalla pelin henki oli selvä. HJK puolusti tarkasti ja kyttäsi vastaiskuja. Honka pyöritti peliä, mutta maalipaikkoihin pääseminen oli kiven takana.

Jatkoaika alkoi jo häämöttää, kunnes kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa ottelun sankarittareksi noussut Kruus vihdoin osui tolppien väliin. Espoolaispeluri eteni oikealta, harhautti yhden Klubin puolustajan ja laukoi tarkasti takanurkkaan. Mainiosti läpi ottelun torjunut Häkkinen oli hyvin mukana tilanteessa, mutta tällä kertaa hän oli voimaton.

Kun HJK ei saanut enää takaa-ajoa aikaiseksi, espoolaisjoukkue pääsi juhlimaan seurahistoriansa ensimmäistä Naisten Suomen Cupin voittoa. HJK:n kausi sen sijaan päättyi karvaaseen pettymykseen, sillä liigastakaan ei jäänyt käteen mitaleita.

Joukkueiden kokoonpanot:

FC Honka
Tinja-Riikka Korpela (C)
Kati Hakala
Anna Westerlund
Anna Helenius
Jaana Lyytikäinen
Meeri Tervo
Hanna Saaranen
Teija Laiho
Satu Kruus
Marianne Tolvanen, var. (79. Sini Vehviläinen)
Elina Syrjälä

HJK
Petra Häkkinen
Tuija Hyyrynen
Laura Kivistö
Sari Hyyrynen (86. Maiju Mutikainen)
Taru Laihanen
Daniela Tjeder (67. Susanna Hokkanen)
Heidi Lindström (C)
Nea-Stina Liljedahl
Lila Räihälä (76. Sini Ihamäki)
Sanna Porali, var.
Annika Kukkonen

Lähde: Palloliitto.fi

Kampanja