Wimbledonin tennisturnauksen miesten finaalissa nähtiin sunnuntaina ottelu, joka kesti neljä tuntia 16 minuuttia, ja jonka päätteeksi tennistä seuraava maailma sai todistaa Roger Federerin viidettätoista Grand Slam -turnausvoittoa. Federer voitti Andy Roddickin erin 5-7, 7-6 (8-6), 7-6 (7-5), 3-6, 16-14.

Loppuottelussa kohtasivat viidettätoista Grand Slam -turnausvoittoaan tavoitellut Roger Federer ja kahdesti Wimbledonin finaalin vuosina 2004 ja 2005 juuri Federerille hävinnyt yhdysvaltalainen Andy Roddick.

Ensimmäisessä erässä Roddick näytti heti, että sveitsiläinen ei tule saamaan ennätysvoittoaan helpolla. Roddick puristi erävoittoon pelein 7-5.

Seuraavat kaksi erää meni puolestaan Federerille tie breakien jälkeen pelein 7-6. Roddickilla oli toisen erän katkaisupelissä loistava tilaisuus siirtyä jo 2-0-johtoon, kun jenkki johti tiebreakia jo 5-1. Federer kuitenkin piti pintansa ja nousi erävoittoon.

Neljäs erä osoitti, että Roddick oli saanut pelinsä ja etenkin hermonsa kuriin. Hän piti syöttönsä ja siirtyi erässä jo 4-1 johtoon. Roddickin ässä tilanteessa 4-2 tuli tärkeään paikkaan. Koko erä meni Roddickille 6-3 ja ottelu viidenteen erään.

Miesten kaksinpelin finaali huipentui viimeisen erän loppuun, joka venyi venymistään. Federer syötti aina ensin ja Roddick tasoitti tilanteen. Finaalissa pelattiin enemmän pelejä kuin koskaan Wimbledonin historiassa sitten vuoden 1968.

Ottelussa 50 läpisyöttöä tehnyt Federer sai lopulta haluamansa. Roddick menetti syöttönsä ensimmäisen kerran koko ottelussa ja Federer voitti viidennen erän 16-14.

Federer nousei tänään julkistetun maailmanlistan ykköspaikalle.