Kaisa Mäkäräinen teki ampumahiihdon MM-kilpailuissa sen mihin kukaan suomalainen naisampumahiihtäjä ei ollut aiemmin pystynyt. Naisten takaa-ajossa Mäkäräinen esitti rauhallisen ja itsevarman suorituksen, josta palkintona oli MM-kulta.

Ladulle toisena lähtenyt Mäkäräinen eteni kisassa vakuuttavasti, mutta oli kolmen ensimmäisen ampumapaikan jälkeen edelleen toisena johtaja Magdalena Neunerin perässä. Lähdössä ollut 12 sekunnin ero oli kasvanut jo lähes 40 sekuntiin, mutta kylmäpäinen suoritus viimeisellä ampumapaikalla nosti Mäkäräisen kahdeksan sekunnin johtoon ennen viimeistä kahden kilometrin lenkkiä.

Mäkäräinen pystyi puhtaaseen ampumasuoritukseen kaikilla neljällä ampumapaikalla. Saksalainen Neuner ampui kolme ensimmäistä paikkaa puhtaasti, mutta viimeisellä paikalle häin joutui taipumaan kahdelle sakkokierrokselle. Viimeinen hiihtolenkki oli Mäkäräisen näytöstä ja Neuner ei pystynyt enää haastamaan Mäkäräistä ladulla.

Maalissa eroa oli lopulta 21,6 sekuntia ja kautta aikojen ensimmäinen MM-kulta naisissa oli tosiasia. Kisassa kolmanneksi nousi puhtaasti ampunut ruotsalainen Helena Ekholm, joka hävisi kärjelle 1.43.

Mäkäräisen suurimpana uhkaajana maailmancupin kokonaiskilpailussa oleva saksalainen Andrea Henkel nousi sijalle neljä. Mäkäräisen johtaa maailmancupia 41 pisteen erolla Henkeliin.