Joensuun Kataja järjesti melkoisen yllätyksen kaatamalla liettualaisvastustajansa huiman loppukirinsä ansiosta EuroChallenge-liigan ottelussa.

Joensuulaiset nappasivat lopulta voiton kahden pisteen turvin lukemin 80-78 Liettualaisesta BK Ventspilsistä.

Ventspils on kahdeksankertainen Liettuan mestari ja painii lähtökohtaisesti täysin eri maailmassa kuin Kataja. Tappio oli sille vasta kolmas 29 viimeiseen otteluun.

Esimerkiksi EuroChallengen alkusarjan se selvitti tappiottomasti voittaen kaikki kuusi otteluaan.

Ottelu näytti olevan ohi jo tauolla, kun vierailijat johtivat ottelua jo 15 minuutin pelin jälkeen 17 pisteen erolla. Kataja kuitenkin nousi ja siirtyi ensimmäisen kerran johtoon ennen viimeistä neljännestä.

Viimeiset sekunnit olivat hurjaa taistelua, mutta lopulta Kataja oli terävämpi ottelun päätössekunneilla ja arvokas voitto kirjattiin joensuulaisille.