Pär Mårts: Jagrin pysäyttäminen avainasemassa

Ruotsalaiskäskijä lupaa erityiskohtelua huippuvireeseen äityneelle Jaromir Jagrille.

Tre Kronorin peli ei välttämättä ole ollut turnauksen kauneinta katsottavaa, mutta mikä tärkeintä, joukkue taistelee 11. vuonna putkeen maailmanmestaruusmitaleista.

– Sen on pakko johtua valmentajasta, Pär Mårts murjaisi kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa puolivälieräottelun jälkeen.

Länsinaapurin lehdistö teilasi jo joukkueen kaikkien aikojen fiaskona, kun se hävisi avausottelunsa piskuiselle Norjalle. Tämä ei kuitenkaan joukkuetta hetkauttanut, sillä se voitti lopulta oman lohkonsa alkusarjassa kaatamalla Itävallan ja USA:n.

Jatkosarjan jälkeen – taktikointia tai ei – Ruotsi sai puolivälierissä vastaansa Saksan, joka kaatui vakuuttavan esityksen jälkeen lukemin 5-2.

Nyt Tre Kronorin kaikkien aikojen suurin kisaorganisaatio on kääntänyt katseensa ja kameransa tulevaan välierävastustajaan Tshekkiin. Peräti 15 henkinen ryhmä – sisältäen mm. huoltajat, katsomo- ja videovalmentajat, sekä psykologit – yrittääkin kuumeisesti löytää aukkoja loistavasti esiintyneen hallitsevan maailmanmestarin pelikirjasta.

Mitään Da Vinci -koodia ei joukkue päävalmentaja Mårtsin mielestä tarvitse, sillä avain voittoon on yksinkertainen.

– Jagrin pysäyttäminen on avainasemassa, ruotsalaisluotsi linjasi.

– USA oli jo lähellä lyödä Tshekin, sillä heillä oli useita paikkoja etenkin ensimmäisessä erässä. Yritämme ottaa Jagrin ulos pelistä, emmekä anna hänen dominoida viemällä pois tilan ja ajan.

– Meidän täytyy löytää joku antamaan hänelle erityiskohtelua, mutta en vielä tiedä kenellä olisi riittävästi voimaa ja massaa kamppailla häntä vastaan. Ehkä meidän täytyy heittää (apulaisvalmentaja) Peter Popovic jäälle, Mårts hauskuutti.

 

 

Kampanja