Predators otti ensimmäisen voittonsa

Sunnuntaiaamuna varhain Suomen aikaa käyty NHL:n finaaliottelu päättyi riemukkaaseen Predatorsin voittoon 5-1. Seura otti samalla seurahistoransa ihka ensimmäisen voiton NHL-finaaleissa. Nashvilleläinen yleisö oli täysin hurmoksessa ottelun ensi hetkistä alkaen, ja kylmät väreet piirtyivät Suomen kotikatsomoissakin selkään, niin mahtava tunnelma jäähallissa kerta kaikkiaan oli. Kotiareenalla vallinnut riemu ja hurmos oli aivan ennennäkemätön, ja oli varmasti hunajaa kotijoukkueen pelaajille. Kotijoukkue palkitsikin kannattajansa mitä upeimmalla tavalla, tarjoillen 5 maalia ja aiheuttaen näin vastustajilleen lähes rökälemäisen tappion.

Pittsburghin Guentzel teki avausmaalin heti ensi minuuteilla ja sai kotiyleisön hetkeksi varpailleen. Avauserä olikin Penguinsin yhtä parhaista peleistä tähän asti, mutta Pekka Rinne ei enää taipunut – toistamiseen hän ei ollut ohitettavissa. Toisen erän aikana koitti Predatorsin vuoro. Tasoitusmaalin taputteli tehopuolustaja Roman Josi. Heti avausmaalin jälkeen seurasi toinen, kun Frederick Gaudreau pääsi loistavaan vetopaikkaan ja viimeisteli upean maalin. Predatorsin avausvoitto alkoi kunnolla hahmottua aivan toisen erän viimeisten minuuttien aikana, kun kiekko nostetiin James Nealin toimesta jo kolmatta kertaa Pittsburghin maalivahdin, Murrayn, taakse. Kolmannessa erässä sama meininki vain jatkui, Predatorsin tehdessä vielä kaksi maalia lisää. Joukkueen neljäs maali oli Craig Smithin käsialaa ja aivan ottelun lopussa Mattias Ekholm laukoi vielä viimeisiksi lukemiksi 5-1.

Pekka Rinne pysäytti tässä vauhdikkaassa ottelussa 27 laukausta. Torjunnoillaan hän kavensi ottelusarjan voiton 1-2:een.

Neljäs ottelu pelataan maanantain ja tiistain välisenä yönä, tarkemmin sanottuna klo 03:00 Suomen aikaa. Vetoa tästä tulevasta ottelusta pääsee lyömään muun muassa Viksin nettikasinolla.