Suomi aloitti nuorten MM-kisat ennakkoluulottomalla esityksellä hallitsevaa maailmanmestaria USA:ta vastaan. Lopulta kova taistelu ei riittänyt voittoon asti, kun USA:n Nick Bjugstad onnistui tekemään voittomaalin jatkoajalla.

USA hallitsi avauserää, ja etenkin amerikkalaisten ylivoimapeli sujui. Erik Haulan jäähyn Nuoret Leijonat vielä kesti, mutta Teemu Pulkkinen ehti istua omaa kaksiminuuttistaan vain 18 sekuntia, kun Justin Faulkin laukaus painui ohi mainion ottelun pelanneen maalivahti Joni Ortion.

Toinen erä oli suomalaisten hallintaa. Joukkue lisäsi luistelua ja kaksinkamppailut alkoivat kääntyä Nuorten Leijonien eduksi. Suomi loi vaarallisia maalipaikkoja ja ajassa 33.50 Joonas Nättinen tasoitti Toni Rajalan oivaltavasta syötöstä. Iloa riitti vain reilun minuutin, kun suomalaispuolustaja Tommi Kivistö törmäsi puolustusalueella tuomariin ja Jason Zucker laukoi tulisesti ohi Ortion.

Kolmannessa erässä Suomi jatkoi vahvaa otettaan. Joel Armia hukkasi ensin avopaikan, mutta lopulta yritys palkittiin. Haula laukoi kohti USA-vahti Jack Campbellia, ja paluukiekon pisti maaliin Iiro Pakarinen.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata reilut kome minuuttia, kun Nick Bjugstad onnistui ohittamaan loistavan ottelun pelanneen Joni Ortion.

Suomi pelaa seuraavan alkusarjan ottelunsa tiistaina, jolloin vastaan asettuu Saksan avausottelussaan maalein 4-3 kaatanut Sveitsi.

Suomi - USA 2-3 ja (0-1,1-1,1-0,0-1)

18.54 0-1 Justin Faulk (Jon Merrill, Chris Kreider) yv 33.50 1-1 Joonas Nättinen (Toni Rajala) 35.08 1-2 Jason Zucker 52.59 2-2 Iiro Pakarinen (Erik Haula, Teemu Pulkkinen) 63.08 2-3 Nick Bjugstad

Maalivahdit: Joni Ortio (FIN) 6+9+12 Jack Campbell (USA) 9+13+10