Sveitsin Roger Federer on entistä lähempänä unelmaansa tenniksen Ranskan avointen voittoa, hänen voitettuaan puolivälieräottelussa keskiviikkona Ranskan Gael Monfilsin suoraan kolmessa erässä.

11:nneksi sijoitettu Monfils piti kakkossijoitettua Federeriä tiukoilla ensimmäisen erän. Erä ratkesi vasta tiebreakillä, jonka Federer vei 8-6.

Toinen erä meni Federerille jo selvemmin, 6-2. Kolmas erä alkoi tasaisena kummankin pitäessä oman syöttönsä. Federer kuitenkin onnistui murtamaan Monfilsin syötön kerran, mikä riitti 6-4 erävoittoon, ja näin koko ottelu Federerille 3-0.

Federerin välierävastustajaksi selviää voittaja Argentiinan Juan Martin Del Potron (5) ja Espanjan Tommy Robredon (16) välisestä puolivälierästä.