Ruotsin jalkapallomaajoukkue esitti huikean loppukirin MM-karsintaottelussa Saksaa vastaan vieraskentällä.

Ottelu näytti olevan jo taputeltu, kun tänään Fair Play –palkinnolla muistettu Miroslav Klose iski kaksi maalia ottelun ensimmäisten 15 minuutin aikana.

Tauolla tilanne oli isäntien hyväksi jo 3-0 Per Mertesackerin 39. peliminuutin osumalla ja Mesut Özilin 56. minuutilla tulleen 4-0-osuman jälkeen yli 70 000-päinen kotiyleisö alkoi jo odottaa loppuvihellystä.

Samoin kävi ilmeisesti myös Saksalle, sillä Zlatan Ibrahimovic aloitti loppukirin, jonka kaltaista saa hakea kaukaa jalkapallon historiasta.

Supertähden maali 62. peliminuutilla antoi sinikeltaisille sysäyksen, joka toi ruotsalaiset lopulta tasoihin asti.

Vain kaksi minuuttia Zlatanin osumasta ja pallo löysi tiensä Saksan verkkoon Mikael Lustigin toimesta. Tästä maalista pelikello ehti vanheta vain kahdeksan minuuttia, kun Johan Elmander kavensi tilanteeksi jo 4-3.

Lopulta vieraiden sinnikäs taistelu palkittiin, kun Rasmus Elm tasoitti lisäajan toisella minuutilla pelin 4-4:ään ja räjäytti Ruotsin vaihtopenkin lähestulkoon ilmaan.

Tasapelistä huolimatta Saksa jatkaa C-karsintalohkon kärjessä kymmenellä pisteellä ennen toisena tulevaa Ruotsia, joka on pelannut yhden ottelun vähemmän.