Suomi avasi voittotilinsä tämän kevään MM-kisoissa voittamalla Saksan maalein 4-3 jatkoajan jälkeen.

Leijonat ei selvinnyt urakastaan missään vaiheessa helpolla, vaikkakin vierailijan ottamat 18 jäähyminuuttia antoivat mahdollisuudet kepeämpään iltapuhteeseen.

Ottelun avausmaali nähtiin, kun avauserä oli ehtinyt puoliväliin. Suomen ykkösylivoimamiehitys pyöritti peliä Saksan päässä näyttävästi ja lopulta Petri Kontiola pääsi iskemään isäntien turnauksen ensimmäisen osuman Juha-Matti Aaltosen loistopassista.

Kotkapaidat eivät kuitenkin lannistuneet, vaan Felix Schütz tasoitti tilanteen 1-1:een toisen erän puolivälissä.

Suomi pääsi kuitenkin erätauolle vielä johtoasemassa, kun Janne Pesonen ohjasi limpun ohi saksalaisvahti Rob Zeppin Juuso Hietasen ja Kontiolan esityöstä.

Kokenut NHL-sotaratsu Christian Ehrhoff piiskasi siniviivakudillaan Saksan jälleen tasoihin ja kolme minuuttia ennen loppua taivas näytti romahtavan suomalaiskannattajien niskaan.

Saksa siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon aivan viime metreillä, mutta Suomi nousi vielä kerran. Illan ykkössankariksi nousi Petri Kontiola, joka toi isännät 3-3-tasoihin puolitoista minuuttia ennen loppua huikealla mailataituruutta vaatineella maalillaan.

Leijonat pääsivät aloittamaan jatkoajan ylivoimalla ja lopulta Sakari Salminen pääsi napauttamaan Suomelle arvokkaat kaksi pistettä ajassa 61:58.