Keihäänheittäjä Sanni Utriainen on voittanut kultamitalin yleisurheilun nuorten MM-kisoissa Monctonissa Kanadassa.Utriainen kohensi loppukilpailussa omaa ennätystään kaksi kertaa, ja kuudennella kierroksella syntynyt 56,69 riitti mestaruuteen viiden sentin erolla ennen latvialaista Lina Muzea.- Odotan kovasti huomista (torstai) Maamme-laulua. Pitänee laittaa vedenkestävät meikit silmiin, voitostaan liikuttunut Utriainen sanoi.Utriainen johti keihäskilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen hieman yli 54 metrin tuloksella. Muut pääsivät niukasti yli 50 metrin.- Ensimmäisillä heitoilla oli tarkoitus varmistaa paikka jatkokierroksilla, ja alku menikin hyvin. Kun 3. ja 4. kierroksilla muut alkoivat parantaa, yritin palauttaa mieleen ensimmäisen kierroksen hyviä tuntemuksia.Neljännellä ja viidennellä kierroksella kilpakumppanit kohensivat sen verran, että Utriainen oli pudonnut mitalisijojen ulkopuolelle neljänneksi. Viidennellä kierroksella hän kohensi 55,36:een ja nousi toiseksi. Edellisen ennätyksen 55,27 Utriainen heitti 19-vuotiaiden MM-kisan karsinnassa.Ennen omaa vuoroaan kuudennella kierroksella Utriainen oli varmistanut hopeamitalin.- Viimeiseen heittoon lähdettäessä oli helppo olo, koska hopea oli jo varma ja olen aina ollut viimeisten kierrosten heittäjä, Nokian Urheilijoiden urheilija kertoi.Pronssia voitti eteläafrikkalainen Tazmin Brits tuloksella 54,55.