Suomen koripallomaajoukkueen haaveet EM-turnauksesta kokivat kovan kolauksen Italialle Vantaan jatkokarsintaottelussa kärsityssä 75-77-tappiossa. Suomi nousi hienosti viimeisellä neljänneksellä 13 pisteen tappioasemasta tasoihin, kun ottelua oli jäljellä noin minuutti, mutta se ei lopulta riittänyt.

Italia johti viimeisellä neljänneksellä parhaimmillaan 13 pisteellä, mutta ennen viimeistä minuuttia Suomi venyi tasatilanteeseen. NBA-tähti Marco Belinelli heitti sen jälkeen Italian johtoon, eikä Suomi kyennyt nousemaan tasoihin, kun Teemu Rannikon kolmen pisteen heitto meni lopussa ohi.

Italian avainpelaajat olivat odotetusti Toronto Raptorsin NBA-kaksikko Belinelli-Bargnani, joka teki yhteensä yli puolet (44) joukkueen pisteistä. Levypallotilaston Italia vei nimiinsä lukemin 31-24, ja varsinkin Bargnani oli vahva ottamalla 8 irtopalloa.

Suomen joukkueen valopilkku ottelussa oli Hanno Möttölä, joka teki 16 pistettä ja otti 4 levypalloa. Ranska-ottelussa Möttölä puolustettiin täysin pimentoon. Myös Shawn Huff oli kuin uudesti syntynyt viime lauantain otteluun verrattuna tekemällä Italiaa vastaan 12 pistettä.

Suomen seuraava ottelu käydään ensi maanantaina 17.8., kun Vantaan Energia Areenalle saapuu Ranska.

Suomi - Italia 75-77 (34-38)