Suomen A-maajoukkue hioi kuntoaan ennen syyskuussa alkavia EM-karsintoja kohtaamalla Turussa Belgian. Kenraaliharjoitus sujui mallikkaasti, sillä Huuhkajat voitti ottelun Roni Porokaran maalilla 1-0 (1-0).

Suomi rakensi heti nätin hyökkäyksen kolmannella minuutilla, kun Alexei Eremenko junior ja Roni Porokara pelasivat hyvin yhteen. Mikael Forssell ei kuitenkaan saanut kunnon puskua aikaiseksi Porokaran nappikeskitykseen ja pallo ajautui lopulta Belgian maalivahti Logan Baillyn hyppysiin.

Heti seuraavalla minuutilla Eremenko junior - Porokara akseli toimi jälleen erinomaisesti ja Porokara pääsi vasemmalta laidalta läpiajoon, mutta nostoyrityksen Bailly torjui hieman onnella päällään.Suomen vahva alku palkittiin 13. minuutilla. Veli Lampi vapautti Kasper Hämäläisen oikealta laidalta ja Hämäläinen keskitti rangaistusalueelle ja Porokara pääsi ampumaan Suomen johtomaalin pallon muutettua suuntaa Belgian puolustaja Vincent Kompanysta.Maalin jälkeen kenttätapahtumat hieman tasoittuivat. Belgian ensimmäinen todellinen maalipaikka tuli 25. minuutilla, kun Guillaume Gillet pääsi laukomaan rangaistusalueen ulkopuolelta Otto Fredriksonin nyrkkeilemän pallon, mutta veto suuntautui reilusti yli ja ohi maalin.32. minuutilla Porokara pisti jo toistamiseen pallon Belgian maaliin, mutta runsaslukuisen kotiyleisön harmiksi avustavan erotuomarin lippu oli pystyssä paitsion merkiksi. Muutama minuuttia myöhemmin Belgia sai yhden harvoista tilanteistaan, kun Christian Benteke sai pallon rangaistusalueella ja pääsi laukomaan, mutta Fredrikson nappasi pallon varmasti syliinsä. 37. minuutilla Suomi suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun Mika Väyrynen korvasi Hämäläisen.Huuhkajat jatkoi vahvaa menoaan ja 38. minuutilla hyvin pelin aikana toisensa löytäneet Porokara ja Eremenko junior pelasivat jälleen hyvin yhteen ja ”Losa” pääsi laukomaan rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta veto meni hieman yli maalin.Puoliajan loppupuolella Belgia sai vielä pienen painostuksen poikasen. Jelle Van Damme pääsi laukomaan kaukaa vaarallisesti, mutta Fredrikson torjui pallon alakulmasta. Jatkotilanteesta Jan Vertonghen pääsi puskemaan, mutta yli maalin.Suomi suoritti puoliajalla toisen pelaajavaihtonsa, kun Teemu Tainio korvasi Roman Eremenkon. Belgia lähti toiselle puoliajalle pirteästi ja heti toisella minuutilla Vertonghen pääsi laukomaan paristakymmenestä metristä, mutta Fredrikson vangitsi pallon syliinsä.Belgia jatkoi ottelun hallintaa ja tunnin kohdalla Benteke oli päästä karkaamaan, mutta Fredrikson pelasti tilanteen oikea-aikaisella vastaantulolla.

Reilun tunnin pelin kohdalla Jari Litmanen vaihdettiin kentälle ja Litmanen olikin heti järjestelemässä Suomelle vaarallista tilannetta. Litmanen antoi nopean vapaapotkun rangaistusalueelle ja pallo ajautui Forssellille, joka pääsi laukoman lähietäisyydeltä, mutta Hannoverin hyökkääjän laukaus kilpistyi belgialaispakkiin.

71. minuutilla Litmanen oli jälleen arkkitehtina, kun Suomi sai seuraavan paikkansa. Litmanen syötti Mika Väyryselle rangaistusalueelle josta pallo tuli jälleen Forssellille, joka ei kuitenkaan ahdistettuna päässyt kunnolla laukomaan ja pallo ajautui Väyryselle maalin kulmalle, mutta Bailly pelasti tilanteen kulmapotkuksi.

81. minuutilla nähtiin ikävä välikohtaus, kun Fredrikson ja Markus Heikkinen tulivat voimalla samaan palloon ja pelaajien päät osuivat yhteen. Stuart Baxter otti tilanteen jälkeen Heikkisen vaihtoon ja Jani Lyyski juoksi kentälle.Ottelun lopussa Suomella ei ollut enää hätää ja näin sinivalkoiset nappasivat maukkaan voiton kenraalissaan.Suomi – Belgia 1-0 (1-0)13. Roni Porokara 1-0