Suomi oli täysin suvereeni keskiviikkoiltana Olympiastadionilla San Marinoa vastaan pelatussa EM-karsintaottelussa ja iski taululle peräti 8-0 (1-0) voittolukemat. Voitto oli Suomen kaikkien aikojen suurin arvokisakarsintojen historiassa.

Suomi otti ohjat käsiinsä heti alkuminuuteista lähtien ja vyörytti tasaiseen tahtiin hyökkäyksiä San Marinon maalille. Ensimmäisellä puoliajalla lukemat pysyivät kuitenkin siedettävinä lukuisista tekopaikoista huolimatta.Ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyi kolmannella peliminuutilla, kun Alexei Eremenko jr keskitti maalille ja Mika Väyrynen jatkoi Mikael Forssellille. Tämän laukaus jäi kuitenkin San Marino-puolustuksen jalkoihin. Kuudennella minuutilla Väyrynen keskitti oikealta maalille, mutta Forssellin jatko San Marino-pakkien välistä ei onnistunut toivotulla tavalla. Kymmenennellä peliminuutilla Suomi sai ensimmäisen kulmapotkunsa. Daniel Sjölundin kulma tuli vaarallisesti maalille, mutta jatkajaa ei löytynyt. Heti perään Eremenko jr pääsi laukomaan vastapallosta, mutta San Marinon maalivahti Aldo Junior Simoncini oli hereillä.12 minuutin pelin jälkeen Veli Lampi ajoi läpi oikeasta laidasta ja syötti keskelle Kasper Hämäläiselle. Tämän laukaus suuntautui kuitenkin keskelle maalia ja Simoncilla ei ollut vaikeuksia. 20 minuutin pelin jälkeen Sjölund keskitti vasemmalta Hämäläiselle. Tämä laukoi kovaa, mutta Simoncini ylsi hienoon torjuntaan.32 minuutilla San Marino sai ottelun ensimmäisen ja oikeastaan ainoan paikkansa. San Marinon puolustus purki Suomen puolustusalueelle asti ja joukkueen kapteeni Andy Selva pääsi jatkamaan päällään. Tämän seurauksena Otto Fredriksson ja Paolo Montagna kolhivat toisiaan taistellessaan jatkopallosta, mutta kumpikin pystyi jatkamaan ottelua.Kun oli pelattu 39 minuuttia, Suomi siirtyi erittäin ansaittuun johtoon. Eremenko jr keskitti oikeaan laitaan, josta Lampi jatkoi Hämäläisellä. Hämäläinen keskitti takatolpalle Väyryselle, joka otti rauhassa haltuun ja laukoi pallon varmasti oikeaan alanurkkaan.Toinen puoliaika alkoi Suomen kannalta hienosti, sillä kun ottelua oli pelattu 48 minuuttia, onnistui Suomi jälleen maalinteossa. Petri Pasanen keskitti vasemmalle Roman Eremenkolle, ja tämä jatkoi maalille Hämäläiselle, joka puski lukemiksi 2-0. Suomen painostus jatkui ja 51. minuutilla Väyrynen syötti Forssellille pystyyn. Tämä otti haltuun ja laukoi varmasti maaliin. 59 minuutilla Suomi siirtyi jo 4-0-johtoon, kun Niklas Moisander syötti tarkasti Forssellille, joka sijoitti alanurkkaan.Toisella puoliajalla San Marino ei pysynyt enää ollenkaan Suomen vauhdissa, sillä 67. minuutilla Hämäläinen viimeisteli lukemiksi jo 5-0. 70 minuutilla San Marinon Nicola Albani kaatoi Forssellin ja Suomi sai rangaistuspotkun. Jari Litmanen laittoi pallon varmasti vasempaan alanurkkaan.Kolme minuuttia myöhemmin Litmanen syötti Roman Eremenkolle, joka jatkoi oikealle juuri kentälle tulleelle Roni Porokaralle. Huuhkaja-laituri laukoi pelivälineen varmasti etukulmasta sisään. 77. minuutilla Väyrynen teki komean esityön, syötti Forssellille boksiin ja tämä pääsi laukomaan loppulukemiksi 8-0 illan kolmannella osumallaan.

Suomi - San Marino 8-0 (1-0)

1-0 Mika Väyrynen (39) 2-0 Kasper Hämäläinen (49) 3-0 Mikael Forssell (51) 4-0 Mikael Forssell (59) 5-0 Kasper Hämäläinen (66) 6-0 Jari Litmanen (71) rp 7-0 Roni Porokara (73) 8-0 Mikael Forssell (78)