Suomen jalkapallomaajoukkue kärsi Hollannillle 1-2-vierastappion EM-karsinnoissa. Tappio oli Suomelle jo toinen perättäinen EM-karsinnoissa, sillä perjantaina Moldova kaatoi Huuhkajat 2-0.

Ottelu alkoi Huuhkajien kannalta surkeasti, sillä Hollanti iski molemmat maalinsa ensimmäisen vartin aikana.

Suomi tuli kuitenkin heti peliin takaisin mukaan, kun Mikael Forssel puski kulmapotkusta tärkeän kavennusmaalin 18. minuutilla.

Suomi sai kavennusmaalin jälkeen vahva otteen pelistä ja toisen puoliajan lopulla avautuiuseita maalipaikkoja tasoitta peli. Parhaat paikat siunaantuivat Forsselille ja Mika Väyryselle, mutta Maarten Stekelenburg Hollannin maalilla venyi huippupelastuksiin.

Toisella puoliajalla Hollanti otti pelin kontrolliinsa ja Suomelle ei juuri tekopaikkoja siunaantunut. Suomen toisen puoliajan paras paikka tuli loppuhetken vapaapotkusta, mutta Eremenko jr:n yritys reilusta paristakymmenestä metristä tyrehtyi suoraan pelaajamuuriin.

Suomi pelaa vielä tämän vuoden puolella kaksi kotiottelua. Unkari saapuu vieraaksi 12. lokakuuta ja San Marino 17. marraskuuta. Molemmat kamppailut pelataan Helsingin Olympiastadionilla.

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue puolestaan päätti EM-karsintaurakkansa 3-0-voittoon Liechtensteinista ja nousi lohkonsa kolmanneksi.

Pikkuhuuhkajien osalta tiistaina kyseessä oli EM-karsintojen päätösottelu, jossa vastaan asettui Liechtenstein. Suomi voitti pelin lopulta 3-0 ja nousi voiton myötä lohkonsa kolmospaikalle. Maalintekijät ottelussa olivat Akseli Pelvas, Teemu Pukki sekä Riku Riski.

Hollanti - Suomi 2-1 (2-1)

1-0 Klaas-Jan Huntelaar (7) 2-0 Klaas Jan-Huntelaar (16) rp 2-1 Mikael Forssell (18)