TPS voitti Suomen Cupin 16 vuoden odotuksen jälkeen kaadettuaan HJK:n lauantaina finaalissa lukemin 2-0 (1-0) Mika Ääritalon ja Riku Riskin maaleilla. Cup-mestaruus oli TPS:lle historian kolmas.

Antero Nymanin muistopokaalista käytiin erittäin hyvävauhtinen taistelu 5137 silmäparin edessä. Ensimmäisellä puoliajalla ottelun suuret panokset näkyivät, sillä peli oli erittäin tarkkaa, eikä kunnollisia tekopaikkoja auennut montaa.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen nähtiin kamppailun avausmaali. Toni Kolehmainen laukoi vapaapotkun noin 20 metristä pystypuuhun, kakkospallo pelattiin takaisin boksiin ja lopulta Mika Ääritalo laukoi pelivälineen viidestä metristä hieman vasemmalta maalin kattoon.

Molemmat joukkueet saivat vielä muutaman tekopaikan ensimmäisen puoliajan loppupuolella, mutta tauolle siirryttiin turkulaisten 1-0 johdossa.

HJK haki lisävoimaa hyökkäykseen puoliajalla ja vaihtoi Teemu Pukin sekä Juho Mäkelän kentälle. Klubi lisäsi myös vauhtia entisestään ja loi tilanteita jatkuvalla syötöllä.

Lisäajalla TPS iski viimeisen niitin ottelulle, kun Babatunde Wusu jatkoi päällä ja Riku Riski karkasi läpi. Riski sijoitti pelivälineen varmasti taka-alakulmaan ja TPS:n juhlat saattoivat alkaa.HJK - TPS 0-2 (0-1)

34. Mika Ääritalo 0-190. Riku Riski 0-2