Tshekki kaatoi MM-kisoihin valmistavassa Euro Hockey Tourin päätösturnauksen avausottelussa Suomen maalein 3-2.

Ottelu oli sinivalkoiseen silmään hyvin kaksijakoinen, sillä Suomen peli aaltoili ottelun aikana ääripäästä toiseen.

Avauserä oli täyttä tshekkien hallintaa, mutta tolppien välissä urakoinut Joni Ortio ei päästänyt kiekkoa taakseen ensimmäisten 20 peliminuutin aikana.

Toinen erä oli jo tasaisempi, mutta maalinteon avasi Tshekki. Ensin SM-liigaväelle JYPistä tuttu laituri Petr Hubacek rikkoi kuparisen ajassa 26:09 ja vain 50 sekuntia edellisestä  kolisi jälleen.

Leijonat oli ehtinyt juuri ja juuri toipua avausosumasta, kun Kärpissä kaksi Suomen mestaruutta voittanut Petr Tenkrat löi kiekon toistamiseen Ortion selän taakse.

Tshekki näytti karkaavan jo leijonalauman kynsistä, mutta Janne Pesosen 1-2-kavennusosuma ajassa 28:35 muutti pelin luonnetta.

Kolmannen erän alkuun isännät tulivat kaukaloon ryminällä ja suomalaispuolustus oli jatkuvasti helisemässä taitavien tshekkihyökkääjien kanssa.  Petr Koukal pääsi yrittämään lisäosumaa rangaistuslaukauksesta, mutta tolppa pelasti Suomen takaiskulta.

Leijonat taistelivat vielä itsensä tasoihin, sillä Ville Viitaluoma pääsi laittamaan kiekon reppuun Sakari Salmisen loistavasta esityöstä, kun kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia.

Kauaa ei suomalaisriemu kuitenkaan kestänyt, kun Zbynek Irgl iski ottelun viimeiseksi jääneen 2-3-osuman reilu minuutti tasoitusmaalista.

Lopputulos Brnossa kirjattiin siis Tshekille maalein 2-3.