[caption id="attachment_4446" align="alignnone" width="620"]USA kaatui![/caption]

Suomi haki avausvoittonsa alle 20- vuotiaiden MM- kisoista. USA:n päänahkaa voi pitää erittäin arvokkaana, sillä joissakin arvioissa USA on rankattu jopa Kanadan edelle.

Suomi käänsi tasaisen ottelun edukseen parhaana pelaajana palkitun Sami Aittokallion johdolla. Loppulukemiksi saatiin 1-4 Suomelle, vaikka todellisuudessa ottelu oli lukemia tasaisempi.

Avauserä pelailtiin tasaisissa tunnelmissa. Ennakkosuosikkina lähtenyt USA yritti rynnistää alussa Kanadan tapaan, mutta Sami Aittokallio Suomen maalilla esti pahimmat maalintekoyritykset. Ensimmäisen erän loppupuolella Suomi sai hallinnan ja muutaman hyvän maalintekopaikan. Osumia ei kuitenkaan nähty.

Toista erää ehdittiin pelata 1,5 minuuttia, kun Oulun Kärppien Miikka Salomäki huudatti kotikatsomoita. Salomäki iski laatan etukulmasta yli USA:n John Gibsonin. Tilannetta edelsi vahva kulmapeli ja kiekonriisto Porin Ässien Joel Armialta. Toisen erän keskivaiheilla USA sai vahvan otteen ja peli pyöri vahvasti Suomen päädyssä. Aittokallio ja puolustus kuitenkin kesti USA:n hyökkäykset.

Kolmanteen erään Suomi sai surullisen alun, kun 19 sekuntin pelin jälkeen Yhdysvaltojen Brandon Saad tasoitti ottelun lukemiin 1-1. Erää jatkettiin tasaisissa merkeissä, kunnes ajassa 50:53 Joel Armia pääsi puolittaiseen läpiajoon ja lirutti kiekon ohi John Gibsonin, puolustajan estelyistä huolimatta.

Vain puoli minuuttia Armian maalista iski Mikael Grandlund lukemiksi 1-3. Grandlundin maalissa oli hivenen onneakin mukana, sillä se kimposi maaliin USA:n oman pelaajan luistimesta Grandlundin yrittäessä syöttöä maalin kulmalla odottaneelle Teemu Pulkkiselle.

Viimeisen naulan jenkkien arkkuun iski Joel Armia. Armia lirutti toisenkin osumansa USA:n Gibsonin längistä. Esityön osumaan teki Joonas Donskoi. Loppulukemat 1-4 ja pikkuleijonille makea avausvoitto.

Seuraavaksi Suomi kohtaa Tanskan. Ottelun pelataan 31.12 klo 03:00.