Yhdysvallat on edennyt jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa finaaliin kaatamalla rakkaan vastustajansa Kanadan lukemin 5-1.

Ottelusta odotettiin Kanadan marssia kohti loppuottelua, mutta USA:n nuorukaiset päättivät muuttaa totaalisesti kaavaillun käsikirjoituksen.

Jenkit iskivät avauserässä taululle jo 0-2-lukemat joukkueen kapteeni Jake McCaben onnistuessa kahdesti. Toisessa erässä lukemat olivat jo 0-4 ja peli oli taputeltu.

Kolmas erä oli silkkaa kosmetiikkaa ja loppulukemat kirjattiin lopulta USA:lle maalein 1-5. Kanadalle finaalista tippuminen oli jo toinen kerta peräkkäin.

Illan välierässä isäntämaa Venäjä kohtasi Ruotsin. Ottelu oli erittäin tasainen ja toista finalistia jouduttiin hakemaan lopulta voittomaalilaukauskilpailusta.

Varsinaisen peliajan päättyessä 2-2-tasatulokseen, koeteltiin kummankin joukkueen henkistä kanttia. Parhaiten kasetti kesti Ruotsilla, jonka Sebastian Collberg iski lopulta ratkaisevan osuman. Näin ollen Tre Kronor pääsee puolustamaan viime vuotista mestaruuttaan Yhdysvaltoja vastaan.