Urheilutapahtumat 2018

Kuluva vuosi on jo lähes loppuun taputeltu myös suurimpien urheilutapahtumien osalta ja on aika kääntää katseet tulevaan. Ensi vuosi tulee olemaan upea ja urheilutapahtumien osalta rikas Etelä-Korena Talviolympialaisten ja Venäjällä pelattavien Jalkapallon MM-kisojen osuessa samalle vuodelle. Virittäydy urheilun supervuoden kisatunnelmaan ennakkoon kanssamme ja lue alta mitä tuleman pitää.

super bowl finaali

Super bowl 4.2

Vuoden 2018 suurimmat urheilutapahtumat korkkaa 52. Super Bowl, joka käydään 4.helmikuuta Minnesotassa. Ottelu päättää vuoden 2017 NFL kauden komeasti U.S Bank Stadiumilla. Kyseessä on kuudes kylmän sään kaupungissa käyty NFL-finaali ja toinen kerta, kun Super Bowl on Minnesotassa. Luvassa on jälleen huikea spektaakkeli tunnettuun amerikkalaiseen tyyliin. Väliaika shown vetää Justin Timberlake ja vaikka vielähän ei Super Bowlissa kohtaavat joukkueet ole tiedossa, käy vedonlyönti tästä kuumana. Onko mukana viime vuoden voittaja New England Patriots tai eniten mestaruuksia voittanut Pittsburgh Steelers vai onko mukana jokin yllättäjä? Super Bowl on kuitenkin yksi katsotuimmista urheilutapahtumista koko maailmassa ja toiseksi katsotuin vuosittainen urheilutapahtuma heti Mestarien liigan finaalin jälkeen, joten seuraamme jännityksellä mitä on luvassa.

Talviolympialaiset 9.2 – 25.2

Tulevana talvena järjestetään XXIII talviolympialaiset Etelä-Korean Pyeongchangissa. Kyseessä ovat ensimmäiset talviolympialaiset, jotka Etelä-Korea isännöi. Aiemmin Soulissa on järjestetty kesäolympialaiset vuonna 1988, joten tuttua puuhaa isäntämaalle. Tällä kertaa talviolympialaisissa on 15 eri lajia ja kilpaillaan 102 kultamitalista. Ensimmäistä kertaa Eritrea, Kosovo sekä Malesia osallistuvat talviolympialaisiin ja avajaiset ovat 9. helmikuuta, vaikkakin joidenkin lajien osalta urakka alkaa jo edeltävänä päivänä. Saatavilla on jo kattava lajiaikataulu ensimmäisestä kisapäivästä aina viimeiseen kisapäivään asti. Yksi suosituimmista lajeista talviolympialaisissa on aina jääkiekko, yhdessä hiihdon ja ampumahiihdon kanssa. Tulevissa talviolympialaisissa ei NHL-pelaajia nähdä, NHL-johdon näin aiemmin päättäessä, joten nähtäväksi jää millaiset joukkueet saa itse kukin maa tuotua talviolympialaisiin. Hiihdossa suomalaiset saavat jännittää muun muassa Niskasen sisarusten suorituksia, onhan Suomi kaikkien aikojen neljänneksi menestynein maa maastohiihdon osalta ja Niskasen Iivo hallitseva kultamitalisti parisprintin saralla.

jääkiekon mm 2018

Jääkiekon MM-kisat  4.5 – 20.5

Vuoden 2018 Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut järjestetään toukokuussa ja ensimmäistä kertaa Tanskassa. Kisakaupunkeina toimivat pääkaupunki Kööpenhamina sekä Herning. Turnauksen 16 joukkuetta on jaettu kahteen lohkoon; Leijonat pelaavat alkuottelunsa B-lohkossa Herningin Jyske Bank Boxen -areenalla yhdessä Kanadan, Yhdysvaltojen, Saksan, Norjan, Latvian, isäntämaa Tanskan sekä Etelä-Korean kanssa. Leijonat aloittavat oman urakkansa heti toisena kisapäivänä kohdaten debyyttinsä A-sarjatasolla tekevän Etelä-Korean. Lopullisia kokoonpanoja ei ole vielä tiedossa, mutta lippuja otteluihin Jääkiekon MM-kisat 2018 on myynyt jo edeltävästä toukokuusta lähtien ja luvassa on 64 jännittävää ottelua, joita voi myös kotisohvalta seurata maksullisen tv-palvelun kautta.

Mestarien liiga – finaali 26.5

Mestarien Liiga alkaa syyskuussa ja päättyy seuraavan vuoden toukokuussa. Ensi vuonna Mestarien Liigan finaali pelataan toukokuun 26.päivä Ukrainan pääkaupungissa Kiovan olympiastadionilla. Euroopan parhaimpien jalkapallo joukkueiden ottaessa mittaa toisistaan saadaan aikaiseksi maailman katsotuin ja seuratuin vuosittainen urheilutapahtuma. Vuonna 2018 pelattava Mestarien liigan loppuottelu tulee olemaan järjestyksessään 26. ja silloin selviää mikä 32 joukkueesta nostaa kaikkien himoitseman pokaalin ylös. Onko se puolustava mestari Real Madrid, joka on voittanut kaksi kertaa peräkkäin ja yhteenlaskettuna eniten mestaruuksia vai nähdäänkö tällä kertaa muita värejä koristamassa voittopokaalia, se nähdään toukokuussa.

Ranskan avoimet 27.5 – 10.6

Ranskan avoin tennisturnaus eli virallisesti Tournoi de Roland-Garros ja on toinen vuoden 2018 Grand Slam-turnauksista ja se käydään touko-kesäkuun vaihteessa Ranskan Pariisissa. Ennen Ranskan avoimia kisataan Australian avoimet ja Roland-Garrosin jälkeen kesä-heinäkuussa Wimbledon ja viimeisenä elo-syyskuussa Yhdysvaltain avoimet. Roland-Garros eli Ranskan avoimet on ATP-kiertueen ainoa Grand Slam -turnaus, jossa ottelut käydään massa-alustalla. Ensimmäisen maailmansodan sotasankarin mukaisesti nimetyn tennisstadionin kentät ovat aina aiheuttaneet huippupelaajillekin ongelmia, sillä massa-alusta vaatii erinomaista osaamista kaikissa tenniksen osa-alueissa. Kautta aikain parhain miesten kaksinpelissä Ranskan avoimissa on ollut Rafael Nadal, voittaen turnauksen kymmenen kertaa. Naisten kaksinpelissä menestynein on ollut yhdysvaltalainen Chris Evert, joka on vienyt voiton seitsemänä vuonna Roland-Garrosissa. Saadaankohan tätä ennätystä rikottua lähivuosina?

jalkapallo mm 2018

Jalkapallon MM-kisat 14.6 – 15.7

Yhdessä Talviolympialaisten kanssa järjestyksessään 21. Jalkapallon MM-kisat 2018 tekevät tulevasta vuodesta urheilun supervuoden. Venäjällä pidettävät MM-kisat ovat kuukauden mittaiset kesäkuusta heinäkuuhun ja saavat lopullisen ohjelmansa karsintojen ollessa ohitse. Varmaa on, että isäntämaa Venäjä on A-lohkon ykköspaikalla ja pelaa avausottelussa heti 14. kesäkuuta. Jalkapallon MM-kisoissa on käytössä 12 eri stadionia ja ne sijaitsevat Venäjän länsipuolella lyhyempien matkojen vuoksi, mutta silti kisoja käydään neljällä eri aikavyöhykkeellä, joten kannattaa olla tarkkana oikean kellonajan kanssa ettei mikään ottelu mene ohi. Mukana on 32 maata joukkueineen ja yhteensä luvassa on 64 ottelua. Jalkapallon MM-kisat ovat kesäolympialaisten ohella maailman seuratuin urheilutapahtuma. Hallitseva maailmanmestari ja toiseksi eniten mestaruuksia voittanut on Saksa, Brasilian ollessa kaikkien aikojen menestynein joukkue viidellä mestaruudella. Viimeksi Jalkapallon MM-kisat on käyty Rio De Janeirossa 2014 ja finaalissa oli Saksaa vastassa Argentiina, joka on neljänneksi menestynein. Kolmantena on Italia, joka harmillisesti on jo vuoden 2018 MM-kisoista karsiutunut pois ensimmäisen kerran sitten vuoden 1958 Ruotsin jatkaessa lopputurnaukseen.  Muita isoja jalkapallomaita, jotka ovat myös karsiutuneet on Chile ja Hollanti. Pohjoismaista on mukana ensimmäistä kertaa kolme maata eli Ruotsi, Tanska sekä jo EM-kisoissa fanit hurmannut Islanti. Ensikertalaisena jalkapallon MM-kisoissa on vuonna 2018 piskuisen Islannin lisäksi Panama. Luvassa on siis todellinen jännitys näytelmä, kun maailman parhaasta jalkapallomaajoukkueen tittelistä kisataan ensi kesänä.

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua

Edellä mainitut sanat kuultiin ensimmäisen kerran urheiluselostaja Pekka Tiilikaisen suusta Lahden MM-kisoissa vuonna 1938, mutta osuvat kuin nenä päähän, kun puhutaan vuoden 2018 urheilutapahtumista. Aiemmin mainittujen tapahtumien lisäksi vuoteen mahtuu yhtä sun toista urheilutapahtumaa ja penkkiurheilijaa kiinnostavaa ottelua.  Pidä sivustoamme silmällä tulevien tapahtumien sekä ajankohtaisten vetovihjeiden varalta.

Kampanja