Confederations Cupin maanantain myöhäisottelussa tarjottiin erinomaista jalkapalloviihdettä, kun Italia ja USA esittivät hyökkäävää jalkapalloa. USA taisteli hienosti, mutta Italia voitti lopulta 3-1. Italian sankari oli kaksi maalia tehnyt USA:ssa syntynyt Giuseppe Rossi.

USA menetti yhden pelaajan jo 34. minuutilla, kun Ricardo Clark taklasi Gennaro Gattusoa törkeästi ja sai tilanteesta suoran punaisen kortin.

Alivoimalle joutuneet yhdysvaltalaiset saivat rangaistuspotkun kuusi minuuttia myöhemmin Giorgio Chiellinin rikottua Jozy Altidorea. Pallon taakse asettui Landon Donovan, joka ohitti Gianluigi Buffonin.

Toisella puoliajalla Italia painoi rajusti päälle ja Giuseppe Rossin komea laukaus upposi maaliin 58. minuutilla. 72. minuutilla Daniele De Rossi teki Italian 2-1 johtomaalin ja sen jälkeen USA:n oli yritettävä hyökätä riskillä. Yliajalla tämä kostautui ja Rossi teki illan toisen maalinsa.

B-lohkon toisessa maanantaina pelatussa ottelussa Brasilia voitti Egyptin huippujännittävän taiston päätteeksi 4-3.

Torstaina USA kohtaa Brasilian ja Italia mittaa Egyptin taidot.

Italia - USA 3-1 (0-1)

0-1 Landon Donovan (41) rp 1-1 Giuseppe Rossi (58) 2-1 Daniele De Rossi (72) 3-1 Giuseppe Rossi (90)