Vancoucer Canucks siirtyi NHL:n piikkipaikalle aiheuttamalla Minnesotalle sen kymmenennen tappion 11. otteluun.

Kotijoukkueen voiton arkkitehtina hääri tuttuun tapaan kivikova ykkösvitja. Daniel ja Henrik Sedinin sekä Alexandre Burrowsin tähdittämä ketju iski joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia ja lopullisen niitin tyhjiin iski Manny Malhotra.

Tolppien välissä loisti Roberto Luongo, joka koppasi kaikki kohdalle sattuneet 28 laukausta. Ottelun lopputulos kirjattiin siis 3-0 Canucksin hyväksi.

Voitto nosti Vancouverin 53 pisteellä koko NHL:n sarjataulukon pisteellä ohi NY Rangersin ja Chicagon.

Anaheimille jälleen tappio

Antti Niemi esiintyi edukseen San Josen veräjänsuulla, kun Sharks kukisti suossa tarponeen Anaheimin kotonaan lukemin 3-1. Suomalaisvahti päästi ainoastaan yhden maalin selkänsä taa, torjuen 27 laukausta.

Anaheim siirtyi ottelun ensimmäisessä erässä johtoon Corey Perryn onnistuessa, mutta joukkueen kohtaloksi koitui toisen erän synkkä puoliminuuttinen. Brad Winchester ja Ben Ferriero iskivät maalit mieheen vain 27 sekunnin sisään, ja Sharks oli yhtäkkia ottelussa kuskin paikalla.

Ducks tuli kolmanteen erään hyvällä ilmeellä, mutta tolppaa lähemmäksi se ei päässyt. Kotiyleisön riemuksi Joe Pavelski niittasi isäntien kolmannen ja viimeiseksi jääneen maalin, joka lopetti vierailijan pyristelyn.

Anaheimille tappio oli jo 11. edellisiin 14 otteluun.