Veikkaus ja Veikkausliiga riidoissa

Veikkaus ja Veikkausliiga ovat päätyneet selvittelemään erimielisyyksiään Hesarin sivuille. Veikkaus on jopa valmis jättämään kotimaisen jalkapalloliigan sponsoroinnin tämän sopimuskauden jälkeen.

Kiusallinen tilanne alkoi, kun FC Hongan puheenjohtaja Jouko Harjunpää arvosteli Veikkausta ja sen toimitusjohtaja Risto Niemistä viime perjantain Helsingin Sanomissa. Tämän jälkeen Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa oli lähettänyt kaikille seuroille tiedotteen jossa kiellettiin arvostelemasta tai ottamasta kantaa koko asiaan.

Lisää vettä myllyyn löi HS:n urheilutoimituksen esimies Ari Pusa tiistaisella Veikkausliigasta kajahtaa– artikkelillaan.

Nyt toimitusjohtaja Nieminen vastaa kritiikkiin. Yllättäen, Helsingin Sanomien sivuilla. Niemisen mukaan Veikkaus on jopa valmis luopumaan liigan sponsoroinnista nykyisen sopimuskauden jälkeen.

“Jos Veikkausliiga löytää uuden nimisponsorin, jäämme hyppien ja keikkuen sivuun”, kertoo Nieminen.

“Kaikki liiketoiminta on vapaamuotoista. Tämä on aivan normaalia pohdintaa.” vastaa Marjamaa Hesarin välityksellä.

Veikkaus sponsoroi Suomen jalkapallon pääsarjaa n. miljoonalla eurolla vuodessa. Kukin Veikkausliigaseura saa näistä rahoista joitain kymmeniä tuhansia itselleen. Loput varat kuluvat markkinointiin, erotuomarikuluihin ja liigan toimiston kuluihin.

Lähde:
HS.fi

Kampanja