[caption id="attachment_8417" align="alignnone" width="400"]Alex Ovechkinille kesäloma alkoi jo toistamiseen parin päivän sisään.[/caption]

Eipä olisi moni uskonut millainen verilöyly USA:n ja Venäjän kiekkomiehistöjen välisestä puolivälieräottelusta muodostuu.

Aleksander Ovechkin pääsee aloittamaan kesälomansa jo toista kertaa parin päivän sisään, kun Venäjän nimiryhmä jäi Yhdysvaltojen jalkoihin Hartwall Areenalla peräti 3-8-lukemin.

USA siirtyi ottelussa kuskin paikalle ensimmäisen erän puolivälissä, kun joukkueen ykköstähti Paul Stastny ja T.J Oshie iskivät maalit mieheen alle minuutin sisään.

Venäjä kavensi vielä ennen erätaukoa 1-2:een, mutta toisessa erässä tähtiraitapaidat karkasivat tavoittamattomiin.

Nate Thompsonin ja Alex Galchenyukin osumat vievät jenkit jo turvallisen tuntuiseen 1-4-johtoasemaan toisessa erässä.

Venäjä yritti vielä viritellä loppukiriä, kun Ovechkin onnistui kavennuksessaan, mutta vain reilu minuutti tästä Ryan Carter löi pelin 2-5:een alivoimalla.

Maxim Perezhogin toi punapaidat vielä kahden maalin päähän, mutta tämän jälkeen alkoi Yhdysvaltain viimeinen ilotulitus.

Nimittäin alle kahdessa minuutissa Ilya Bryzgalovin tilalle vaihdettu Semeon Varlamov sai kaivaa kiekon selkänsä takaa kolmesti.

Ensin ajassa 48:11 Colorado-puolustaja Jacob Trouba laittoi pelivälineen reppuun ja vain 45 sekuntia myöhemmin onnistui David Moss. Loppulukemat  3-8 ottelulle kaunisteli Paul Statsny (2+2) toisella osumallaan.

Näin ollen USA jatkaa MM-taivaltaan välieriin Sveitsi-Tshekki –ottelun voittajaa vastaan.