Torstaina on jälleen vuorossa viiden ottelun SM-liigakierros. Kierroksella on tarjolla monta mielenkiintoista ottelua ja etenkin Bluesin ja HIFK:n välinen kamppailu pääkaukaupunkiseudun herruudesta tulee olemaan hieno taisto.

BLUES - HIFK

Sarjataulukon neljäntenä oleva Blues saa vieraita naapurikaupungista, kun Helsingin IFK matkustaa Espoon Barona Areenalle sinisten vieraaksi. Blues pelasi hienon alkukauden, mutta viime aikoina peli on ailahdellut rajusti. Eilen kotikaukalossa kaatui Porin Ässät hyvän esityksen jälkeen 4-2 ja kotikaukalo onkin ollut espoolaiset ovatkin sarjan toiseksi paras kotijoukkue. Kymmenestä kotiottelusta Blues on voittanut seitsemän. Espoolaisten sairastupa on tyhjenemään päin ja ainoa loukkaantunut pelaaja on Jens Westin.

Viime aikoina rajusti sukeltanut ja mediassa moneen kertaa tuomittu Helsingin IFK pääsee Espoon reissulle voitto takataskussaan, kun JYP kaatui tiistaina kotikaukalossa ehjän esityksen jälkeen 3-1. Pelin taso ei silmiä hivellyt, mutta kotijoukkue oli selvästi jyväskyläläisiä edellä ja kokoonpanoon palanneet tuoreet pelaajat olivat hyvällä pelipäällä. Samalla joukkue pelasi jatkoaikaa päävalmentaja Pasi Sormuselle, jonka päätä on vaadittu vadille HIFK-fanien toimesta jo usean viikon ajan. HIFK:lta on ottelussa loukkaantumisten takia poissa Kyle Klubertanz, Joël Perrault, Niko Piiparinen, Jari Sailio sekä Joni Töykkälä..

Arvio: Kaksi piristymään päin olevaa ryhmää. Tasainen vääntö, joka kääntynee kotijoukkueelle. 4-2.

Pelivihje: Yli 5,5 maalia 2,45 Betsson

HPK - JOKERIT

HPK pelasi tiistaina Ilveksen vieraana Hakametsässä ja viiden ottelun voittoputkessa oleva hämeenlinnalaisryhmä ei vakuuttanut millään tavalla tuossa ottelussa. Ottelun taso oli läpi ottelun muutamaa välähdystä huolimatta umpisurkea ja vastaava suoritus ei tule tänään riittämään kotikaukalossa huippuvireistä Jokerilaumaa vastaan.

Vierasjoukkue Jokereilla on alla tappio ET-peleistä, kun joukkue kävi Ruotsin puolella häviämässä Färjestadille 4-1. Helsinkiläiset saivat jobinpostia Ruotsin reissulta, kun Ben Eaves jäi keskialueella ruotsalaispommikoneen alle ja hän on poissa Jokereiden kokoonpanosta. Ossi Väänänen ja Jani Rita sen sijaan palaavat vieraiden kokoonpanoon ja he ovat selkeitä vahvistuksia. Jokerit on materiaaliltaan yli luokan verran isäntiä vahvempi kokonaisuus ja vierakaukalossakin selvä suosikki.

Arvio: Kotijoukkueen voittoputki katkeaa. 1-3.

Pelivihje: Jokerit 2,00 NordicBet

SAIPA - ILVES

Hienon alkukauden pelannut, mutta muutama viikko takaperin kuuden ottelun tappioputkeen ajautunut Lappeenrannan SaiPa on saanut viime aikoina rivinsä kuntoon. Seitsemästä edellisestä ottelusta joukkue on voittanut kuusi ja joukkue löytyy sarjataulukon viidenneltä sijalta, vain viisi pistettä johtajaa JYPiä perässä. SaiPa on hyvin epätyypilliseen tapaansa ollut normaalia runsasmaalisempi joukkue tällä kaudella. Kauden otteluista puolet on päättynyt yli 5,5 maaliin ja etenkin viime aikoina lappeelaiset ovat sekä tehneet, että päästäneet maaleja oikein urakalla. SaiPan kolmessa edellisessä ottelussa on tehty yhteensä 24 maalia mikä tekee keskiarvoksi kahdeksan per ottelu.

Vierailija Ilveksen kurssi on ollut jo pitkään laskeva. Koko seura on johtoporrasta myöten täysin sekaisin ja sekoilua on riittänyt myös kaukalon puolella. Kymmenestä edellisestä ottelusta joukkue on kasannut vaatimattomat viisi pistettä. Tällä hetkellä tappioputki on kahden ottelun mittainen. Ilves lähtee otteluun altavastaajana, mutta SaiPa ei ole aivan niin hyvä mitä sarjataulukko antaa olettaa.

Arvio: Maaleja! 5-3.

Pelivihje: Yli 5,5 maalia 2,22 Betsson

TAPPARA - KALPA

Kierroksen neljäs ottelu pelataan Tampereen Hakametsässä, kun Kuopion KalPa matkustaa mustan makkaran luvattuun kaupunkiin kirvesrintojen vieraaksi. Kotijoukkue Tappara oli jo neljän ottelun tappioputkessa, mutta viime aikoina kurssi on kääntynyt toden teolla. Tällä hetkellä joukkueella on maukkaat vierasvoitot alla JYPistä ja Lukosta.

Vierasjoukkue KalPan otteet ovat ailahdelleet läpi kauden ja tälläkin hetkellä joukkue on vaikea arvioitava. Neljästä edellisestä ottelusta on kasassa vain yksi vierasvoitto Ässien vieraana. Takkiin on tullut niin HPK:lta, Lukolta kuin SaiPaltakin. Joukkue on hallinnut viime aikoina joukkueiden välisiä kohtaamisia, sillä kuopiolaiset ovat voittaneet kuusi edellistä keskinäistä.

Arvio: Tappara on suosikki paremman vireen vuoksi, mutta KalPa on yllätysvalmis. 3-3.

Pelivihje: Yli 5,5 maalia Expekt

 

TPS - KÄRPÄT

Alkukauden pahasti alisuorittanut, mutta viime aikoina nimekkäillä pelaajilla vahvistunut TPS lähtee kasvattamaan kahden ottelun voittoputkeaan Oulun Kärppien kustannuksella. Mikko Koivun ja Lauri Korpikosken paluu TPS-paitaan on sujunut kuin elokuvissa ja molemmat ovat paukuttaneet tehoja vimmatun lailla. Edellisessä ottelussa joukkue kaatoi vieraskentällä Pelicansin juuri Lauri Korpikosken maalilla, joten tuoreet TPS-avut tuovat rutkasti lisää ratkaisuvoimaa turkulaisten riveihin.

Vierasjoukkue Kärpät on voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan neljä ja joukkue löytyy kuntopuntarin kakkospaikalta. Oululaisten edellinen ottelu on viime viikon lauantailta, kun Lukko kaatui Raksilassa 4-2, joten joukkue pääsee Turkuun hyvin levänneenä. Kärppien ykkösvitja on ollut viime aikoina hienossa iskussa ja odotettavissa onkin "ykkösketjujen taistelu".

Arvio: TPS on niukka suosikki, mutta ratkaisun hakeminen jatkoajalta ei ole kaukana. 2-2.

Pelivihje: X 4,20 Unibet