Kalle Koskinen pelaa uransa viimeisen ottelun tänään Hippoksella – luvassa tavallista tunteikkaampi pronssiottelu?

Tämän kauden pronssiottelussa kohtaavat viime kausien kestomenestyjä JYP sekä uskomattomat pudotuspelit pelannut Rauman Lukko. Nämä pronssiottelut ovat pelaajille usein yhtä kärsimystä. Jokaisen pelaajan unelma on pelata SM-liigan finaaleissa ja välierissä putoaminen on aina katkerin paikka livetä mahdollisuudesta. Hurjan ottelutahdin rasittamat joukkueet alkavat olla jo repaleisia, finaaleissa kone toimii tunteen viemänä, mutta pronssipeleissä ei flow-tilaa tunneta. Henkilökohtaisesti en vieläkään käsitä koko ottelun olemassaoloa, miltä kuulostaisi pelata Mestarien liigan pronssiottelu? Tai NFL:n pronssipeli? NHL:n pronssiottelu?

Joukkueiden motivaatio otteluun syntyy lähinnä vastuullisuuden tunnosta, mikä ei ole oikea syy pelata voitosta. Pelaajien ammattiylpeys ja lojaalius kannattajia kohtaan ovat ainoat seikat miksi todelliset pelaajat edes hyppäävät kaukaloon enää välieräottelun jälkeen. Usealla JYP-pelaajalla on vielä muistissaan kauden kevään 2011 pronssiottelutappio nimenomaan tämän illan vastustaja, Lukolle. Kausi halutaan päättää voittoon, eikä samankaltaista nöyryytystä kotiyleisön edessä haluta kokea uudestaan. Joukkueen motivaatiota nostanee myös konkari Kalle Koskisen lopettamispäätös. Jokainen joukkuetoveri haluaa varmasti, että 41-vuotias puolustaja saa päättää pitkän uransa voittoon. Tällainen yksittäinen seikka tuo varmasti hurrikaaninuttujen peliin tarvittavaa tunnetta – nyt pelataan Kallelle!

Lukko kaatoi sensaatiomaisesti pudotuspeleissä ensin Kärpät ja sitten vielä Jokerit. Tappara- sarjassa bensa loppui totaalisesti. Materiaalin kapeus iski häikäilemättä vasten kasvoja; hirveitä peliminuutteja pelanneet tähtimiehet eivät vain enää voineet nousta astetta korkeammalle, mitä olisi vaadittu finaalipaikkaa varten. Raumalaiset saivat taisteltua itsensä kaksi kertaa kirvesrintoja vastaan vielä jatkoille, mutta heikompi ja väsyneempi materiaali olisi kaivannut tuossa vaiheessa jo onneakin voittoihin. 

JYP eteni puolivälieristä jatkoon rutiinisuorituksella HPK:n kustannuksella, mutta seinä tuli vastaan väkivahvan patalauman kohdalla. Jyväskyläläisten murheenkryyniksi osoittautui viimeistely. Runkosarjan tehomiehet Eric Perrin, Ramzi Abid ja Antti Jaatinen eivät saaneet nostettua tasoaan pudotuspeleihin, päinvastoin. Myös ylivoimapelin kanssa hurrikaaneilla oli suuria ongelmia. Myös Lukko ajautui maalinteko-ongelmiin Tappara- sarjassa, eikä huippumaalivahtien mittelössä vähämaalisuus olisi yllätys, vaikka merkityksettömillä pronssipeleillä onkin taipumusta kääntyä runsasmaalisiksi.

Koskisen jäähyväispelin lisäksi oman lisämausteen otteluun tuo jyväskyläläisten nousukiidon aloittanut Risto Dufva. En usko että Jyrki Aho haluaa hävitä entiselle pääkäskyttäjälle, kuten myös Dufva tahtoo aina voittaa Jyväskylässä. Summa summarum; vaikka periaatteessa vastustan rankasti pronssiotteluiden pelaamista, tänä vuonna ilmassa on niin paljon kiihottavia tekijöitä, että ottelusta tullee mielenkiintoinen seurattava. Toivottavasti jyväskyläläiskannattajat kunnioittavat Koskisen pitkää uraa ja saapuvat hyvästelemään konkarin hänen uransa vaatimalla tavalla!

Aiemmissa ennakoissa tuli luvattua, että tähän otteluun pelataan Lukon voittoa. Koskisen kyyneleet Nelonen Pron lähetyksessä kuitenkin herkistivät allekirjoittaneenkin kääntymään JYPin puolelle. Ei joukkue voi pettää nestoriaan viimeisessä ottelussa Hippoksen yleisön edessä. Kertoimet eivät ole parhaimmasta päästä, mutta tunnepohjalta vedetyissä vedoissa nyt ei muutenkaan ole mitään järkeä. Voita Kalle viimeinen ottelu, voita! Ja teepä vaikka uran kruunuksi maalikin kaupan päälle!

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

JYP

 X

LUKKO

1X2 

1,72 Bet365*/Nordicbet*

4,50 Betsson*

4,00 Bet365*

Handicap: JYP -1

2,25 Nordicbet*/Betsson*

6,25 Betsson*/Unibet*

2,06 Unibet*

Over/Under 5,5

Over 5,5: 2,50 Bet365*

Under 5,5: 1,55 Expekt*/Nordicbet*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: JYP 1,72 Bet365*/Nordicbet*