Viime kauden puolivälieräpari kohtaa nyt uudestaan välierissä. JYP vei vuosi sitten sarjan 4-0, mutta nyt vastaan asettuu vuoden kokeneempi ja kasvaneempi patalauma – riittääkö se vieläkään kokenutta hurrikaaniryhmää vastaan?

Molemmat joukkueet marssivat välieriin vahvojen esitysten kautta. 4-1 otteluvoittoihin päättyneissä sarjoissa oli koko ajan selvää, kumpi joukkue tulee etenemään jatkoon. Nyt vastakkain asettuukin kaksi perin samoihin piirteisiin nojaavaa ryhmää. Toisensa kohtaa kaksi kauden kuuminta maalivahtia, hyvin samantyyppiset valmentajat, vahvat puolustukset, playoffeissa niianneet ylivoimat, vahvat alivoimat, runkosarjasta hiipuneet ykköskentät ja kevätiskun löytäneet alemmat kentälliset. JYPin puolesta puhuu vain kotietu ja vahva kokemus pudotuspeleissä pelaamisesta.

Joukkueiden kaikki runkosarjakohtaamiset päättyivät hyvin vähämaalisiin kotivoittoihin. Tässä sarjassa kotietu onkin harvinaisen suuri välieräotteluiksi. Porissa pauhaa playoffhuuma varmasti päälle, eikä Hippokselta ole kukaan saanut koskaan mitään ilmaiseksi. JYP on edelleenkin hävinnyt viimeksi pudotuspeliottelun 15.4.2011, joten kaksivuotissynttärit alkavat lähestyä hurrikaaniryhmää pelottavan nopeasti.

JYPin puolustukseen saattaa palata järkälemäinen Olli Malmivaara, eikä kummankaan joukkueiden pitäisi kärsiä suuremmista poissaoloista.Sekä Eric Perrinin että Mika Niemen luotsaamat ykköskentät ovat hieman menettäneet tasoaan pudotuspeleissä, varsinkin ylivoimansa osalta. Sen sijaan molemmista joukkueista on myös löytynyt hurjaa taustatukea, kun Ässien Sami Mutanen-Severi Sillanpää-Daniel Brodin ja hurrikaanien Olli Sipiläinen-Jonne Virtanen-Markus Nenonen ovat ottaneet todellisen playoff-vaihteen päälle.

Ellei ottelussa tapahdu mitään äärimmäisen uskomatonta, on vähämaalisuus lähes selviö, eikä jatkoille menokaan olisi mikään yllätys. JYPin kokenut ryhmä ei varmasti jännitä, mutta porilaiset saattavat ensimmäisessä välierässä jäädä vielä hieman telineisiin. Vaikka Porissa jo välieriin pääsy on loistava suoritus, en kuitenkaan usko joukkueen mahan olevan vielä lähellekään täysi. Nälkä kasvaa syödessä ja hieno puolivälieräsarja Kalpaa vastasi varmasti vain lisäsi uskoa jatkoon.

Underkohteista tarjotut kertoimet ovat pelikelpoisia, mutta haetaan oma rivi kuitenkin kotimenestyksiin vedoten. Uskotaan JYPin vievän avausottelun vahvan koti- sekä kokemusedun turvin ja isketään tauluun JYP 2,16 Betsson*ilta.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

JYP

 X

ÄSSÄT

1X2 

2,16 Betsson*

4,00 Bet365*/Sportingbet

3,05 Bet365*/Nordicbet*

Handicap JYP -1

3,10 Betsson*

6,30 Betsson*

1,71 Nordicbet*/Sportingbet

Over/Under 5,5

Over 4,5: 2,00 Bet365*/Nordicbet*

Under 4,5: 1,85 Expekt*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: JYP 2,16 Betsson*