Pelicans nappasi loppujen lopuksi sille ihan soveliaan kahdeksannen sijan. IFK:lle yhdeksäs tila sen sijaan on järkyttävä pettymys. Materiaali riittäisi helposti taistelemaan aivan kärkisijoista, mutta jotain puuttui. Mitä? Lahtelaisia vastaan IFK pääsee lähtemään itseluottamusta täynnä, sillä kaikki runkosarjan keskinäiset kohtaamiset merkattiin helsinkiläisille. 

Pudotuspeleissä korostuvat erikoistilannepelaaminen ja henkinen kantti. Molemmilta löytyy kokeneita pelaajia sekä valmentajia ryhmästään, mutta silti en pidä kummankaan joukkueen henkistä puolta ainakaan vahvuutena. Pelicansilla on liian paljon yksilökeskeisiä surffailijoita sekä itsekkäitä sekopäitä (lue: Ilkka Pikkarainen). IFK taas on maankuulu ikuisesta alisuorittamisestaan. Raimo Summasen lähdettyä IFK ei tule näihin pudotuspeleihin sille totutulla raivolla, vaan Rindellin kivalla pelillä. Nähtäväksi jää, onko tämä jopa parempi vaihtoehto IFK:n pullaposkille. Nykyajan petopaita tarvitsee ilmeisesti nahkaremmin sijasta tikkaria onnistuakseen.

Erikoistilanteissa IFK hakkaa jo pelkällä nimilistallaan Pelicansin 100-0. Sama näkyy myös tilastoista. IFK on esittänyt kauden aikana sarjan neljänneksi parasta ylivoimaa ja viidenneksi parasta alivoimaa. Pelicansin ylivoima on vielä sinnepäin (17,65%), mutta alivoimassa lahtelaisevat ovat olleet koko Liigan huonoin joukkue (79,82%). Molemmilta puuttuu kokoonpanosta tärkeitä lenkkejä. IFK:n sentteriosastoa paikkaamaan tullut Teemu Ramstedt on näillä näkymin edelleen poissa, kuten myös pitkäaikaispotilas Matti Kuparinen. Eero Somervuorea, Tuukka Mäkelää tai Mikko Kurvista tuskin nähdään myöskään petopaidoissa. Pelicans joutuu sen sijaan tulemaan toimeen ilman Pavel Rosaa, Marko Pöyhöstä ja Tuomas Santavuorea. 

Jos ja kun, Liigassa siirrytään runkosarjan päätyttyä taas kovaotteiseen ronskiin pelaamiseen, on IFK tälläkin osa-alueella selvästi vahvempi. Petopaitojen johtavat pelaajat Toni Söderholmin ja Ville Peltosen johdolla tietävät, miten näitä pelejä ratkotaan. Myös maalivahtiosastolla Ville Husso kuuluu niin sanottuun "voittavan maalivahdin" -kategoriaan, kun taas Jere Myllyniemen tunnistamme lähinnä ilmauksista 'ailahteleva' ja 'ajoittain loistava'.

Kerrointarjonnassa Pelicansista on jollain ihmeen ilmeellä luotu ennakkosuosikki. Tämä ei vaan millään käy meikäläisen pirtaan. Pudotuspelihengessä ottelusta saattaa muodostua vähämaalinen, eikä jatkoille eteneminen mikään jättiyllätys olisi. Osuvimman betsin hakijat iskevät vierasjoukkuetta moneylinella. Parhaan edun saa kuitenkin IFK:n suorasta voitosta, 2,71 ComeOn, johon isketään pienen omakotitaloasunnon verran! 

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

Pelicans

X

HIFK

1X2

2,28 Nordicbet

 

4,16 ComeOn

2,71 ComeOn

 

Moneyline

1,78 Nordicbet

 

2,10 Bet365

 

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 1,91 ComeOn

 

Alle: 1,97 Betsson

 

Elmoorin pelivalinta: HIFK 2,71 ComeOn