Torstaina pelataan neljän ottelun SM-liigakierros ja kierroksen mielenkiintoisin kamppailu käydään Helsingin vanhassa jäähallissa, jossa kohtaavat rakkaat viholliset HIFK ja Jokerit.

BLUES - KÄRPÄT

Tiistaina SaiPan rangaistuslaukauskisassa kaataneen Bluesin pelit jatkuvat kotikentällä, kun Espoon Barona Areenalle saapuu vieraaksi Oulun Kärpät. Bluesin otteet ovat vahvan alkukauden jälkeen ailahdelleet paljon ja ennen maajoukkuetaukoa espoolaiset hävisivät neljä ottelua viidestä. Tiistaina joukkue sai kuitekin kaivatun voiton, kun SaiPa kaatui rl-kisan jälkeen 4-3. Kotijoukkue oli kiinni jo täydessä pistepotissa, mutta Juuso Riksmanin imurointi 3 minuuttia ennen loppua venytti ottelun aina jatkoajalle ja rankkareihin saakka. Blues on ollut tällä kaudella sarjan toiseksi paras kotijoukkue.

Vierasjoukkue Oulun Kärpät on vahvistunut alkukaudella merkittävästi ja se on viime aikoina alkanut näkyä myös kaukalon puolella. Joukkue on kerännyt viime aikoina tasaisesti pisteitä ja tällä hetkellä oululaiset ovat sarjan piikkipaikalla 40 pisteellä. Kahdeksasta edellisestä ottelustaan Kärpät on voittanut peräti kuusi ja oululaiset ovatkin tällä hetkellä liigan kuumin joukkue. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kaksi kertaa ja kumpikin joukkue on ottanut voitot kotikentällään.

Arvio: Tasainen taisto, jossa nähtäneen runsaasti maaleja. 3-4.

Pelivihje: Yli 5,5 maalia 2,39 Betsson

HIFK - JOKERIT

Kierroksen ennalta mielenkiintoisin ottelu käydään Helsingin vanhassa jäähallissa, jossa kohtaavat rakkaat paikallisvastustajat HIFK ja Jokerit. Kotijoukkue HIFK otti Jokereista niskalenkin kauden avauksessa, kun punaiset murskasivat naapurin kotikentällään peräti 7-3. Kotijoukkueen sankari oli silloin kapteeni Ville Peltonen, joka iski tehot 2+1. Toisessa derbyssä Jokerit tasoitti puntit kaatamalla HIFK:n Hartwall Areenassa 4-2. HIFK:n alkukautta on leimannut ailahtelevaisuus ja joukkue on ollut vaikea arvioitava alkukaudella.

Jokerit on materiaaliltaan sarjan eliittiä, mutta viime aikoina joukkue on alisuorittanut materiaaliinsa nähden. Alla on kolme perättäistä tappiota ja nopea paluu voittojen tielle olisi tärkeätä pelaajien itseluottamuksen kannalta. Tiistaina joukkue hävisi kotikentällään Porin Ässille vaikka joukkue hallitsikin ottelua.

Arvio: Maaleja, maaleja. 3-5.

Pelivihje: Yli 5,5 maalia 2,45 Expekt

KALPA - TPS

KalPa palasi maaottelutauolta voitokkaasti, kun joukkue haki 2-1 vierasvoiton Lahden Pelicansin vieraana. Joukkue oli ajoittain pahassa pyörityksessä Lahdessa, mutta vieraiden maalilla torjunut Juha Toivonen pelasi loistavan ottelun ja kolme pistettä matkasi Kuopioon. Tänään vastus kovenee jälleen, kun Niiralan monttuun saapuu vieraaksi alkukaudesta vahvistunut TPS.

Vierailija TPS alisuoritti rajusti koko alkukauden, mutta rapakon takaa Turkuun lennätetyt NHL-miehet ovat Mikko Koivun johdolla kääntäneet TPS-laivan kurssin. Ennen maaottelutaukoa joukkue oli kolmen ottelun voittoputkessa ja pisteputki jatkui tiistaina Tampereella vaikka Tappara oli lopulta parempi voittolaukauskisan jälkeen.

Arvio: TPS on yllätysvalmis, 2-4.

Pelivihje: TPS 3,50 Bet356

SAIPA - HPK

Kierroksen päättävä ottelu pelataan Lappeenrannassa, jossa SaiPa isännöi kahdeksan voiton putkessa porskuttavaa HPK:ta. Kotijoukkue SaiPa on pelannut hienon alkukauden ja joukkue löytyy sarjataulukon kakkospaikalta. Lappeelaiset ovat suorittaneet läpi kauden tasaisen varmasti ja se onkin keltamustien menestyksen salaisuus. Tiistaina joukkue hävisi Espoossa Bluesin vieraana ja näin ollen neljän ottelun voittoputki tuli päätökseen.

Vierailija HPK on SaiPan tavoin ollut yksi alkukauden yllättäjistä ja tällä hetkellä Kerho on huimassa kahdeksan ottelun voittoputkessa. Tiistaina joukkue kaatoi kotikentällään rangaistuslaukauskisan jälkeen Rauman Lukon 3-2. Kahdeksasta peräkkäisestä voitosta peräti viisi on tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen, joten mitään murskajaisia ei HPK:n peleissä olla nähty.

Arvio: Tasaista. 2-2.

Pelivihje: X 4,30 Betsson