Jääkö triplassa kiinni ollut Benfica loppujen lopuksi kokonaan ilman pokaalia vai nostaako Lissabonialaiset päätänsä Amsterdamin illassa?

Portugalilainen Benfica haastaa tänään Eurooppa-liigan finaalissa englantilaisen Chelsean. Joukkueet ovat tätä ennen kohdanneet historian aikana kahdesti. Viime vuoden Mestarien liigassa lontoolaiset veivät Benficaa niin kotona kuin vieraissakin yhteismaalein 3-1. Tämän illan ottelussa ei kotijoukkuetta tunneta kun ottelu pelataan puolueettomalla kentällä Hollannissa.

Molemmista joukkueista löytyy huipputaitavia yksilöitä, mutta molempien ryhmittymien peli perustuu myös tiukkaan puolustuspeliin. Näin finaalien luonteen huomioon ottaen voidaan odottaa illasta odottaa vähämaalista.

Chelsealta on poissa finaalista vaivojen vuoksi puolustuksen sielu John Terry. Muuten molempien joukkueiden pitäisi päästä otteluun parhailla kokoonpanoillaan, vaikkakin lontoolaisten Eden Hazardin pelikunnon yllä on väläytelty brittimedioissa harmaita pilviä.

Chelsea pelaa ensi sunnuntaina Evertonia vastaan kotona Valioliigan päätöskierroksella. Panoksena tuossa ottelussa on sarjan kolmas sija, joka oikeuttaa pääsyn suoraan Mestarien Liigan lohkovaiheeseen. Siniset ovat kuitenkin osoittaneet kevään mittaan pystyvänsä selviytymään uskomattomasta otteluruuhkasta ja uskon Chelsean katseiden olevan vain tämän illan finaalissa. Viime keskiviikkona joukkue pelasi elintärkeän tasapelin Tottenhamin kanssa ja lauantaina voitti Aston Villan vieraissa, näin lontoolaisten nelossija on jo käytännössä varmistunut paremman maalieron turvin Spursiin nähden.

Benfica pelasi viime lauantaina äärimmäisen kuuman kotimaan taistelun FC Porton vieraana. Porto vei ottelun 2-1 ja nousi ennen päätöskierrosta pisteen edelle sarjakakkosta Benficaa. Benfica pelaa lauantaina kotiottelun Moreirensea vastaan, kun taas Porto saa vieraissa vastaansa Ferreiran. Benfica on esittänyt ajan upeita otteita niin kotimaan kuin Euroopan kentillä. Seurassa hamuiltiin pitkään jopa triplan perään, kun joukkue saavutti Portugalin cupissakin finaalipaikan. Kuitenkin nyt, kriittisimmillä hetkillä joukkue on sulamassa täysin. Suurin kysymys tähän iltaan joukkueen kannalta on, miten pelaajat ovat nollanneet lauantain tappion Portolle? Onko joukkue mentaalisesti valmis voittamaan Eurooppa liigan ja taistelemaan kotimaan mestaruudesta tai cup-pokaalista? Nähdäänkö Amsterdamin illassa tappiosta sisuuntunut raivoisa portugalilaislauma vai masentunut kevät aurinkoon sulava lammasrykelmä?

Kotietua ei illan otteluun ole tarjolla, mutta Chelsea kantaa huomattavaa kokemuseroa. Joukkueesta löytyy usea viime kaudella Mestarien liiga finaalissa Bayern Münchenin kaatanut pelaaja. Chelsealle voidaan myös suoda selvä mentaalietu iltaan, kun joukkueen tilanne kansallisessa sarjassa on selvästi stabiilimpi mestaruudesta taistelevaan Benficaan verrattuna. Laajalla ryhmittymällä operoivat lontoolaiset ovat olleet kevät kauden hurjassa iskussa, enkä näe syytä miksi lento katkeaisi tänään.

Viime kauden Mestarien liiga voittaja Chelsea on selvästi lissabonilaisia rutinoituneempi joukkue Euroopan kentillä ja lähtee selvähkönä suosikkina illan otteluun. Finaaliotteluissa toki tasapelin riski kasvaa huomattavasti, mutta Bet365*n ja Nordicbetin tarjoama 2,40 kelpaa silti hienosti peleihin!

 

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

BENFICA

 X

CHELSEA

1X2 

3,20 Bet365*

3,40 Bet365*

2,40 Bet365*/Nordicbet

Handicap

1,61 Betsson/Betsafe

4,10 Betsson/Betsafe/Nordicbet

4,75 Sportingbet/Nordicbet

Over/Under 2,5

Over 2,5: 2,05 Bet365*

Under 2,5: 1,80 Betsson/Betsafe

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: 2,40 Bet365*/Nordicbet