Perjantain kenties kiinnostavin koitos käydään Jyväskylässä, jossa maaottelutauolta palaava JYP esittelee kotiyleisölleen uuden NHL-miehen, Lars Ellerin.

Ilves - Ässät

Molemmat joukkueet palasivat maajoukkuetauolta jo tiistaina. Ilves kävi häviämässä ailahtelevalla pelillä Oulun Raksilassa Kärpille maalein 5-3.

Tupsukorvien kuntokäyrä ei juuri vakuuta. Edellisistä viidestä ottelustaan joukkue on onnistunut saalistamaan vain neljä pistettä maalierolla 11-20.

Ässät kävi tiistaina hakemassa makoisan vierasvoiton Ilmalan Jaffa-areenalta kaatamalla Jokerit maalein 2-5. Jokerit tosin hallitsi ottelua mielin määrin, mutta hyvä maalivahtipeli ja tehokas viimeistely käänsivät vaakakupin lopulta Ässien hyväksi.

Porilaisten kuntopuntarikaan ei häikäise pistesarakkeellaan. Viimeiset viisi ottelua ovat tuottaneet patapaidoille kuusi pistettä, joista kolme tuli siis tiistaina.

Joukkueet kohtasivat viimeksi kuukausi sitten, jolloin Ässät oli  kotikaukalossaan parempi murskalukemin 6-1.

Arvio: Runsasmaalinen ottelu, jossa vierailija on vahvoilla.

Pelivihje: Ässät 2,05 Nordicbet

JYP - Tappara

Huiman alkukauden jälkeen hyytymisen kokenut JYP palaa sorvin ääreen hieman pidemmältä tauolta. Tiettävästi joukkue on harjoitellut kovaa koko parin viikon huilijakson, joten pelaamisen luulisi hurrikaanipaidoille maistuvan.

Jyväskyläläiset esittelevät tänään kotiyleisölleen uuden NHL-vahvistuksen, kun Montreal Canadiensin tanskalaishyökkääjä Lars Eller debytoi keskisuomalaisten ykkösketjun keskellä.

Ennen taukoa JYPin otteissa oli havaittavissa outoa väsymystä ja huolimattomuutta. Hurrikaaniryhmä lähtikin maaottelutauolle synkällä saldolla, sillä seitsemästä viimeisestä ottelustaan se hävisi peräti kuusi.

Tappara puolestaan pääsi pelaamaan jo tiistaina, kun se kukisti Turun NHL-Palloseuran voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 5-4.

Kirvesrintojen kuntopuntari kaunistui näin entisestään. Viidestä viimeisestä ottelustaan Tappara on nyt voittanut komeasti neljä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti tuloksellisesti tasaisissa otteluissa. JYP haki syyskuussa pisteet Hakametsästä maalein 2-3 ja kolme viikkoa sitten Tappara oli parempi voittolaukauskisan jälkeen.

Arvio: Tasainen ottelu luvassa. Tuskin mitään nolla-nollaa.

Pelivihje: yli 5,5 maalia 2,28 Betsson

Lukko - Pelicans

Äijänsuolla kohtaavat perjantaina kaksi alkukauden kenties suurinta alisuorittajaa, kun isoja satsauksia täksikin kaudeksi tehnyt Lukko ja viime kauden SM-finalisti Pelicans ottavat yhteen.

Lukko pelasi tiistaina Hämeenlinnassa, jossa se sai todistaa HPK:n huiman syysvireen. Taistelu toi kuitenkin joukkueelle yhden pisteen, kun ottelu ratkesi vasta voittolaukauskisassa Antti Miettisen suoritukseen.

Pelicans kohtasi puolestaan Isku-Areenalla KalPan tiistaina. Tiukka taistelu päättyi lopulta kuopiolaisten 1-2-voittoon, vaikka pussinokat pääsivät yrittämään tasoitusta lopussa 6-3:a vastaan.

Kuntokäyrät molemmilla joukkueilla ovat pahasti alavireiset. Lukko on saalistanut viidestä edellisestä ottelustaan kuusi pistettä. Lahtelaiset ovat puolestaan koko liigan heikoin joukkue kolmen pisteen potillaan.

Kaksikko kohtasi viimeksi lokakuun alussa, jolloin Lukko haki pisteet Lahdesta maalein 1-4.

Arvio: Tasainen ottelu tämäkin, kuten lähes kaikki nyky-liigassa.

Pelivihje: Pelicans lähtee kokeiluun 4,10 kertoimella Nordicbetille