Edellisellä kierroksella tehtiin taas rahaa, kun Tappara ja HIFK napsahtivat kiinni. Jättipotin keräämisen estin JYPin kompastuminen SaiPaan. Tänään kaikki katseet kohdistuu Turkuun sarjan jumbo-otteluun, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin.

HIFK – Blues: Kun IFK pelaa hyvin, se pelaa perkeleen hyvin. Uudenvuoden jälkeen otteet olivat järjestäen heikkoja, mutta tiistaina peli-ilme taas löytyi. Ilves sai tämän tuta ottamalla 1-5 taateliin kotihallissaan. IFK vaikuttaa päivä päivältä pelottavammalta playoffs-joukkueelta.

Blues on sen sijaan on Blues, eikä oikein muuksi muutu. Yritteliäs joukkue taistelee, mutta kun hyökkäyssuuntaan ei vain löydy ratkaisijoita. Tiistaina Tappara teurasti Bluesin 1-6, joten tänään espoolaiset lienevät puolustus edellä mukana. IFK:n perussapluuna on myös vahvasti puolustava, joten tänään voidaan odottaa vähämaalista kamppailua. Isäntien parempi materiaali tekee heistä suosikin, mutta paikallispelissä kotiedulle ei uskalla antaa normaalia arvoa. Kertoimet eivät houkuta pelaamaan.

HPK – Ilves: HPK sai tappioputkensa poikki KalPaa vastaan ja lähtee varmasti voiton jälkeen uutta intoa puhkuen kamppailuun. Joukkue kärsii kuitenkin edelleen tehottomuudesta. Varsinkin ylivoimapeli on täysin kuutamolla. Sen sijaan maalivahtipeli U20-sankari Juuse Saroksen voimin on loistavaa.

Ilveksen lähtökohdat ovat päinvastaiset, sillä joukkueen hyvä pelillinen jakso päättyi sukellukseen, IFK:n teurastettua tupsukorvat. Materiaaliltaan Ilves on edelleen sarjan heikoin ja kotihallissa Kerho lähtee otteluun suosikkina. Nordicbet tarjoaa kertoimen 2,25, joka niukkana ylikertoimena mahtuu peleihin.

Jokerit – Kärpät: Jokerit on saanut jo loukkaantumistilanteen tasaantumaan, mutta Jeremy Dehneria ja Teemu Erosta tarvittaisiin ehdottomasti takalinjoille takaisin. Alun kuherruskuukauden jälkeen Tomek Valtosen luotsaama porukka on kerännyt viidestä ottelusta kaksi voittoa. Ei järin häävi saavutus tältä materiaalilta, kun vastassa on ollut HPK, SaiPa, Ässät, Blues ja Lukko.

Kärpät elää myös omaa murrosvaihettaan. Syksyllä kaikkien aikojen SM-liigajoukkueeksi tituleerattu Kärpät on muodostunut laiskaksi tähtikavalkaadiksi. Kun ei ihan aina kiinnostaa pelata, tulee tällä tasolla otteluissa turpaan. Viisi edellistä ottelua on tuonut Jokereiden tavoin kaksi voittoa.

Tänään luulisi molempien joukkueiden syttyvän peliin. Kun vastakkain on kaksi loistavaa puolustusta sekä maalivahtia, luvassa on varsin vähämaalinen ottelu. Tästä johtuen tasapelin riski ottelussa kasvaa. Paremman materiaalin Kärpät on vain marginaalinen suosikki Ilmalassa.

JYP – Lukko: JYPin maalivahti Tuomas Tarkki esitti sensaatiomaisia otteita tiistaina SaiPaa vastaan. JYP joutui välillä pahaan myllyyn SaiPaa vastaan, mutta Tarkki piti joukkuetta pystyssä. Lopulta voitti jatkoajalla 0-1 ja nuo kaksi pistettä voidaan merkata suoraan sarakkeeseen ”Tuomas Tarkki”. Muu joukkue ei pisteitä ansainnut. Hurrikaaniryhmän ylivoimapelissä ja viimeistelyssä oli paljon parannettavan varaa. Mielenkiintoa herättää myös päävalmentaja Marko Virtasen peluutus. Koko kauden kentällisiä ollaan vaihdettu pelistä toiseen, meni sitten hyvin tai huonosti.

Myös Lukko pelasi jalkapallonumeroilla Jokereita vastaan tiistaina voittaen lopun rynnistyksellä 3-1. Viidestä edellisottelusta kolme voittanut Lukko pelaa äärimmäisen vähämaalisia otteluita ja jos JYPin viimeistely jatkaa samalla mallilla, voidaan ottelusta odottaa todella niukkanumeroista. Kotiedun puolesta JYP on suosikki, mutta SaiPa-ottelun otteet eivät herättäneet luottamusta.

Pelicans – KalPa: Pelicans joutui tiistaina heikon tuomarityöskentelyn uhriksi. Heppoinen tuomarilinja teki pelistä todella runsasmaalisen. Normaalisti lahtelaisten peleissä ei näin paljon maaleja nähdä ja tänään, KalPan tullessa vieraaksi, voidaan ottelusta odottaa vähämaalista.

KalPa pelasi tiistaina tiukan taiston HPK:n vieraana, mutta hävisi lopulta (tämä on yllätys!) huonon maalivahtipelin johdosta. Yleiskuvassa KalPan maalivahtipelaaminen on ollut loistavaa. Materiaaleissa ei ole suurta eroa ja vain kotietu tekee Pelicansista suosikin.

Tappara – SaiPa: Huippukuntoinen Jussi Markkanen on palannut! Kokenut maalivahti pelasi loisto-ottelun JYPiä vastaan ja SaiPan puolesta harmittaa, ettei matkaan tarttunut kuin yksi piste. Aktiivisella jalalla ollut ryhmä vei JYPiä välillä miten halusi, mutta Tuomas Tarkin jumalmoodi esti lappeenrantalaisten voiton.

Tappara on esiintynyt myös pelottavan hyvin. Neljässä edellisottelussa joukkue on päästänyt vain kaksi maalia, tehden itse 14! Tiistaina joukkue ryöpytti Bluesia 6-1. Äärimmäisen vahva puolustuspeli tehnee tänään ottelusta varsin vähämaalisen. Tappara lähtee kamppailuun kotiedun ja paremman materiaalin puolesta suosikkina, mutta kertoimet on painettu turhan alas. Mm. Unibet tarjoaa varsin kelvokasta 4,60 vieraskerrointa, jonka hulluimmat pelimiehet ottavat lapulle. Ei tarvinne lisätä enää, pelaanko itse vai en.

TPS – Ässät: Ässät järjesti Pelicansin kanssa todellisen hurlumhei-kamppailun tiistaina. Tähän vaikutti osaltaan melko heppoinen tuomarilinja ja lopulta ottelu päätyi patapaitojen 6-5 jatkoaikavoittoon. Seuraavana täytyy kysyä; kuinka kova äijä on Veli-Pekka Ketola? Vellun mukaantulon jälkeen Ässillä on viidestä ottelusta neljä voittoa.

TPS sen sijaan jatkaa tutuilla teillä. Viidestä edellisottelusta on kaksi voittoa, eikä peliotteet todella huimaa. Materiaaleiltaan joukkueilla ei ole suurta eroa, mitä nyt TPS on myynyt kaikki parhaat pelaajansa pois. Kun sarjasta ei tänä vuonna voi edes pudota, täytyy todella ihmetellä mistä sarjajumbo repii pelihuumoria loppukaudeksi. Ässillä silmissä kiintää vielä nousu pudotuspeleihin ja paremman pelihuumorin sekä motivaatiotekijöiden johdosta patapaitojen voitto kiinnostaa todella paljon!

Elmoorin suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

HPK - Ilves

1

2,25 Nordicbet

1X2

Tappara - SaiPa

2

4,60 Unibet

1X2

TPS - Ässät

2

2,50 Bet365 Sportingbet