Torstain SM-liigakierros tarjoaa kolmen ottelun verran herkkua kiekkokansalle. JYP ja Pelicans ovat otteluissaan isoja kotisuosikkeja, mutta Porissa nähdään todennäköisesti tasaisempi koitos, kun Ässät ja Kärpät iskevät yhteen.

JYP - HPK

Tiistaina Bluesin vieraskentällä kaatanut ja sarjataulukon kärkipaikalla eron jo yhdeksään pisteeseen repinyt JYP saa torstaina kotikentällään vastaansa HPK:n. JYP on aikasempina kausina tunnettu vahvana kotijoukkueena, mutta alkukaudella JYP on ollut vasta kahdeksanneksi paras kotijoukkue. Vieraissa sen sijaan on kulkenut ja kahdeksasta reissupelistä joukkue on voittanut seitsemän, ja hävinnyt vain kertaalleen vl-kisan jälkeen.

HPK:n alkukausi oli pirteä ja joukkue keikkui muutaman kierroksen jälkeen sarjan kärkisijoilla. Viimeisissä otteluissa on kuitenkin ollut vaikeampaa, sillä viisi edellistä ottelua on tuonut vain yhden voiton ja neljä pistettä. Voitto-ottelu on viime lauantain 3-0 kotivoitto Bluesista. JYP on ollut HPK:lle viime aikoina vaikea vastus, sillä kolme edellistä kohtaamista on päättynyt jyväskyläläisten voittoon.

Arvio: Sarjakärki jyrännee kotivoittoon. 5-2.

Pelivihje: Yli 4,5 maalia 1,78 Unibet*.

Pelicans - Ilves

Viime lauantaina HPK:n kustannuksella kauden ensimmäisen kolmen pisteen vierasvoittonsa ottanut Pelicans lähtee kotiotteluunsa varmasti itseluottamusta puhkuen, sillä alla on kahden ottelun voittoputki jota on hyvä lähteä kasvattamaan vieraaksi saapuvan Ilveksen kustannuksella. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran tasan kuukausi sitten Hakametsässä ja silloin Ilves syötti vieraille karvasta kalkkia loppuminuuteilla iskemällä viimeisessä erässä kolme maalia ja kirimällä 5-4 voittoon. Kotijoukkue lähtee otteluun varmasti tuosta ottelusta sisuuntuneena, joten mitään asennevammaa tuskin Suikkasen suojateilla näemme.

Vierailija Ilves ailahtelee niin toimiston puolella kuin kaukalossakin. Tupsukorvien tappioputki on venynyt jo neljän ottelun mittaiseksi ja kurssi pitäisi saada äkkiä oikaistua, mikäli manselaiset mielivät vielä tällä kaudella nousta pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. Vieraiden illasta ei voi povata helppoa, sillä joukkueen edellinen voitto Isku Areenalta on lähes kahden vuoden takaa.

Arvio: Pelicans ottaa kolme pistettä runsasmaalisen ottelun päätteeksi. 5-3.

Pelivihje: Yli 5,5 maalia 1,88 Betsson.

Ässät - Kärpät

Kierroksen ennalta tasaisin kamppailu käydään Porin Isomeässä, jossa Ässät saa vieraaksi pohjoisen ylpeyden, Oulun Kärpät.

Kotijoukkue Ässät on tällä hetkellä kauden ensimmäisessä tappioputkessa, kun joukkue hävisi tiistaina vieraskentällä voittolaukauskisan jälkeen Lappeenrannan SaiPalle. Lauantaina joukkue taipui tiukan taistelun jälkeen Tapparalle lukemin 2-1. Porilaiset ovat tunnetusti vahvoja kotikentällään ja tämä kausi ei ole tehnyt tuosta poikkeusta: Kuudesta kotiottelusta porilaisilla on saldona neljä voittoa ja kaksi tappiota.

Vierailija Kärpät lähtee otteluun myös tappio niskassaan, kun joukkue menetti tiistaina 3-1 johtonsa KalPaa vastaan ja hävisi lopulta koko ottelun voittolaukauskisan jälkeen 4-3. Sitä ennen oululaiset raapivat neljä voittoa putkeen, joten kärppäryhmää voidaan pitää nousukuntoisina. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Oulun Raksilassa jäi varmasti molempien joukkueiden mieleen, sillä silloin kotijoukkue Kärpät teki Ässistä selvää jälkeä ja loppulukemat kirjattiin 6-0. Tänään on luvassa varmasti tasaisempi koitos.

Arvio: Tasaista. 2-2.

Pelivihje: X 4,30 Expekt.