Kalpa sulaa Isometsän pätsissä?

Ässät nousi runkosarjan lopulla aina kotietuun oikeuttaville sijoille asti huimalla 14 ottelun voittoputkellaan. Putken takuumiehenä toimi tulikuuma Antti Raanta, jonka otteet Porilaisten maalilla vaikuttivat välillä jo epäuskottavankin maagisilta. Vastustaja Kalpa taas pelasi ailahtelevan kevään ja menetti taistelun neljän parhaan joukosta saati runkosarjan voitosta.

Molemmat joukkueet kuuluivat runkosarjassa sarjan vähämaalisimpiin joukkueisiin. Keskinäiset ottelut sen sijaan muodostuivat runsasmaalisimmiksi, mutta äärimmäisen tasaisiksi. Kalpa vei yhden ottelun maalin erolla kun taas kolme muuta päätyivät Ässien jatkoaikavoittoon. Pudotuspeleissä lähes järjestäen kotiedun merkitys pienenee koko ajan mitä pidemmälle mennään. Tässä ottelussa näen kuitenkin selvän kotiedun olevan – Poriin ei ole pudotuspeleissä kenenkään kiva mennä.

Kuopiolaisilla on takanaan ehkä hieman vahvempi materiaali ja kokemusero, mutta joukkueella on jo useammalta vuodelta takanaan valtavat pettymykset juuri pudotuspeleistä. Kokeneimmilla Kalpa-pelaajilla Sami Kapasella, Jukka Hentusella sekä Tommi Miettisellä alkaa myös ikä painaa ja onkin kysymysmerkki riittääkö näiden miesten jalka tulevissa peleissä. Porilaisten materiaali vaikuttaa enemmän pudotuspelihenkiseltä ja pelivalmiimmalta kokonaisuudelta. Varsinkin kotikentällään Ässät iskee varmasti kovaa kuopiolaisten peliä avaaviin puolustajiin.

Kotijoukkue päässee otteluun ilman suurempia kokoonpanohuolia. Ässät lepuuttelivat harvoja tähtiään runkosarjan päätösottelussa, mutta nyt Veli-Matti Savinaisen sekä Joel Armian pitäisi olla täydessä pelikunnossa. Kalpa sen sijaan joutuu lähtemään pudotuspeleihin ilman ykkössentteri Jukka Voutilaista ja onkin mielenkiintoista nähdä, kuka nousee hänen korvaajaksi. Vai nouseeko kukaan?

Varma kevään merkki: Kalpa sulaa + Porilainen playoff-yleisö = rahat Ässille. 

 

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

ÄSSÄT

 X

KALPA

1X2 

2,00 bet365*/ Expekt/ Nordicbet/ Sportingbet/ Unibet

 4,15 Betsson

3,25 Betsson/ Betsafe

Handicap: Ässät -1

2,85 Sportingbet

6,15 Betsson/ Betsafe

1,81 Betsson

Over/Under 5,5

 Over 5,5:  2,80 Betsson

Under 5,5: 1.45 Expekt/ Sportingbet 

 

 Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: 1x2: Ässät 2,00 bet365*/ ExpektNordicbet/ SportingbetUnibet