Paremman pelituntuman omaava Lukko laittaa Jokerit ahtaalle avausottelussa?

Rauman Lukko selviytyi Villi kortti – kierrokselta kahdeksan parhaan joukkoon kaatamalla Oulun Kärpät värikkäässä sarjassa voitoin 2-1. Jokerit sen sijaan on ollut reilun viikon ottelutauolla keskittyen runkosarjan voittajana jo tosipeleihin. Narripaidoilla ei viimeisessä ottelussaan HPK:ta vastaan ollut panosta, mutta seitsemästä merkityksellistä ottelusta ennen tätä helsinkiläiset nappasivat kuusi voittoa.  Lukko lähtee sarjaan selvänä altavastaajana ollen Kärppiäkin vastaan monissa osissa sarjaa suurissa vaikeuksissa. Jokereiden pelitauon takia raumalaiset pääsevät kuitenkin kamppailuun parempi pelituntuma päällä, joten Risto Dufvan suojattien mielessä onkin varmasti iskeä kaikki voima juuri tähän ensimmäiseen otteluun, jossa yllätysmomentti on suurin.

Raumalaiset pääsevät täysin paineettomasti iskemään Helsingin värivaloihin, kun kukaan ei odota joukkueelta mitään. Huippumaalivahti Petri Vehanen sekä huippuiskussa jatkava ykköskenttä Justin Azevedon johdolla kantavat vastuun Lukon yllätysmahdollisuuksista. Vehasen huippuotteissa ja ylivoimatilanteissa lepää Lukon harvat mahdollisuudet koko sarjan voittoon. NHL:an Columbus Blue Jacketsin GM-pestiä hoitamaan lähteneen Jarmo Kekäläisen rakentama joukkue vei runkosarjan voiton nimiinsä ja kestää vertailun jokaisella osa-alueella. Ehkä paketin ainoa kysymysmerkki on huippuotteensa runkosarjassa näyttänyt mutta joskus pudotuspeleissä nukahtanut maalivahti Eero Kilpeläinen sekä ykköshyökkääjä Steve Mosesin mahdollinen puuttuminen koko pudotuspeleistä.

Raumalaiset olivat varsinkin vieraissa liigan runsasmaalisimpia joukkueita. Kun Jokeritkaan eivät ole aivan sieltä vähämaalisimmasta päästä, vaikuttaa ennakkoasetelma maalirikkaalta. Muistetaan kuitenkin, että Jokereiden runkosarjan maaleista suurin osa lähti Ottawa Senatorsin tähtipuolustaja Erik Karlssonin sekä suomalaishyökkääjä Valtteri Filppulan mukana rapakon taakse. Jokerit olikin kauden loppupuolella selvästi alkupuolta vähämaalisempi. Kun vielä Moseskin on poissa pudotuspeliavauksesta, saattaa Jokereiden runkosarjan lopulla havaitut maalinteko-ongelmat jatkua. Kun lisätään tähän soppaan Lukon maailmanmestarimaalivahti Vehanen, puolustuspeliin nojaava Dufva ja Jokereiden pieni pelitauko, alkaa oma näkemys olla ennemminkin vähä- kuin runsasmaalisen ottelun puolella.

Jokerit on pudotuspelisarjan suursuosikki. Aivan varauksetonta luottoa ei kuitenkaan narripaidolle avausotteluun heru. Jokereiden äärimmäisen tarkka puolustuspeli pitänee Lukon haaveet voitosta pieninä, mutta myös oma hyökkäyspeli saattaa alkaa takuta. Haetaan rohkeasti näkemystä ja napataan pelivalinnat odottaen Jokereille nihkeää iltapuhdetta. Osuvin kohde on Lukon maalin tappionkin sisältävä kahden maalin tasoitusveto (1,83 Betsson), mutta rohkeimmat voivat hypätä allekirjoittaneen kelkkaan ja pelata suoraa Lukon voittoa huokealla bet365:n tarjoamalla kertoimella 5,50.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

JOKERIT

 X

LUKKO

1X2 

1,52 Unibet

4,75 Betsson/ Expekt/ Nordicbet/ Sportingbet

5,50 bet365

Handicap: Jok -1

1,98 Unibet

6,40 Betsson

2,45 Betsafe* /BetssonNordicbet*

Handicap: Jok -2

3,10 Nordicbet/

 5,90 Nordicbet*

1,83 Betsson

Over/Under 5,5

Over 5,5: 2.50 Expekt

Under 5,5: 1.58 Unibet

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Lukko 5,50 bet365