Raimo Summanen ja Jukka Rautakorpi kohtasivat viimeksi toisensa SM-liiga finaaleissa 2002. Tuolloin Summanen vei räiskyvän sarjan ja SM-kullan, nyt asetelmat ovat Rautakorven puolella.

Helsingin IFK nousi Saipaa vastaan sillasta kaatamalla Sputkinit kahdessa viimeisessä ottelussa kotiluolassa hävityn avausottelun jälkeen. Pieni ja piskuinen lappeenrantalaisryhmä antoi kovan haasteen mutta loppujen lopuksi stadilaiset kampesivat materiaalillaan yli. Viimeisenä lukkona toimi maalivahti Joni Ortio, jonka torjunnat pelastivat IFK:n monelta takaiskuilta. Tappara sen sijaan päätti runkosarjan kuuden ottelun voittoputkeen, jonka jälkeen Tampereella on valmistauduttu reilu viikko pudotuspeleihin. Helsinkiläiset tulevat varmasti olemaan ensimmäisessä osaottelussa paremmalla pelituntumalla mukana, mutta sarjan edetessä etu kääntyy Tamperelaisten suuntaan.

Lukon voitto Kärpistä vei IFK:lta Helsingin derbyt mutta toi vastakkain kaksi suomen legendaarisimmista valmentajista. Edellisen kerran nämä miehet kohtasivat pudotuspeleissä finaalisarjassa keväällä 2002. Tuolloin Summanen leipoi joukkueestaan Suomenmestarin kaatamalla Jokerinipullaan Rautakorven Tapparan. Summanen pääsee hyökkäämään tällä kertaa Rautakorpea vastaan täysin vailla paineita, IFK:n ollessa altavastaajana. Ramilta saatetaankin nähdä sananmukaisesti aivan mitä tahansa sarjan edetessä jos ja kun HIFK on jäämässä Tappara jyrän alle. Rautakorpi sen sijaan luottaa luultavasti vahvasti omaan kiekolliseen peliin ja koittaa keksiä keinot miten päästä Summasen painostaman punaisen prässin alta pois. Kauden keskinäiset kohtaamiset 4-1 vieneet kirvesrinnat ovat materiaalipuolella selvästi petopaitoja edellä. Varsinkin kirvesrintojen kaksi ensimmäistä hyökkäyskentällistä näyttivät runkosarjassa vaarallisuutensa.

Molemmat joukkueet olivat runkosarjassa runsasmaalisia ja luvassa saattaa muutenkin olla todella räiskyvä pudotuspelisarja. Otteluissa saatetaan nykyinen SM-liigan tuomarilinja, pudotuspelien henkimaailma sekä joukkueiden pelaajatyypit huomioon ottaen nähdä reilusti rangaistuksia, jotka tietysti nostavat maaliodotusarvoa. Laskevana piirteenä voidaan toki myös nähdä otteluiden suuri panos ja molempien verkkojen edestä löytyvät kuumat maalivahdit Tapparan Juha Metsola sekä HIFK:n Ortio.

Suurempia poissaoloja ei joukkueilla ole. Summanen on päästänyt Mika Hannulan ulos koirankopista ja suoraan ykköskenttään Eero Somervuoren sekä Joakim Erikssonin rinnalle. Tappara sen sijaan jatkaa runkosarjasta tutulla miehityksellä.

Summanen tulee antamaan kaikkensa nimenomaan avausotteluun. Tamperelaiset ovat kuitenkin omissa papereissa materiaali-, erikoistilanne- ja pelikuripuolella niin paljon edellä että luotetaan Tapparan iskukyvyn säilyvän myös pudotuspeleissä ja isketään usein osuva kotisuosikki lapulle Sportingbetin kertoimella 1,75.

 

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

TAPPARA

 X

HIFK

1X2 

 1,75 Sportingbet

 4,45 Nordicbet

  4,10 Bet365*

Handicap: Tappara -1

2,33 Unibet

 6,30 Betsson

 2,06 Betsson/ Nordicbet

Over/Under 5,5

Over 5,5: 2,55 Nordicbet

Under 5,5: 1,60 Expekt

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: 1x2: Tappara 1,75 Sportingbet