Päästäänkö Rinkelinmäellä jatkoille?

Hallitseva suomenmestari niisti eilen ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan lukemin 3-1. Odotetusti vähämaaliset joukkueet pelasivat pienten marginaalien ottelun, jonka ratkaisijaksi nousi jyväskyläläisten neloskenttä kaksi maalia iskeneen Markus Nenosen johdolla. JYP pääsi pelaamaan eilisessä mittelössä paljon ylivoimaa ja vei ottelun laukaukset 29-20. HPK:n alivoima toimi kuitenkin erinomaisesti päästämättä ainoatakaan takaiskumaalia. Eric Perrinin johtamalla ykköskentällisellä onkin mietittävää mistä etsiä tehot tämän illan otteluun. On selvää ettei joka ottelussa maalinteko vastuu voi langeta jyväskyläläisten kolmos- ja neloskentällisille.

Tautologian uhallakin muistutan, että Rinkelinmäellä on odotettavissa jälleen varsin vähämaalinen ottelu. Jypin Tuomas Tarkki vaikuttaa kaikin puolin voittavalta vahdilta eikä Kerhon Mika Järvinenkään ole vielä osoittanut murenemisen merkkejä. Molemmat joukkueet pelaavat myös äärimmäisen uhrautuvaa ja kurinalaista viisikkopeliä, välttäen rangaistuksia ja uhrautumalla maalivahtien puolesta laukauksia blokkaamalla.

En laske tässä HPK:n kotiedulle normaalin tasoista painoarvoa, mutta kyllä Kerho on tänään kotiareenallaan vaarallisempi mitä eilisen ottelun tulos antaa ymmärtää. Hurrikaanipaidoilla on hurja kokemus pudotuspeleistä ja ensimmäinen playoff-peli saattoi mennä jopa rutiinilla. Kerholla sen sijaan on nyt alkujännitys purettu ja kotiareenalla hyökkää vapautuneempi ryhmä. Näen täten mentaaliedun olevan isäntien puolella, joilta ei alunperinkään ole hirveästi hallitsevaa mestaria vastaan odotettu. JYP taas saattaa sortua jopa klassiseen alilataukseen, jos ensimmäinen voitto tuntui tulevan liian helpolla.

Kokoonpanoissa ei nähdä muutoksia ja JYP on edelleenkin itseoikeutettu suosikki sarjan voittajaksi, mutta yksittäisessä ottelussa kaikki on mahdollista. HPK:lla on piristymisvaara, mutta kyllähän hallitseva suomenmestari on kaikin puolin vaikeasti voitettava joukkue. Vähämaalisessa ottelussa tasapelin todennäköisyys kasvaa, eikä jatkoille meno olisi missään nimessä yllätys. 1x2-kohteita pelaavat voivat kokeilla useammaltakin taholta saatavaa neljän kerrointa. Itse panostan jälleen under-kohteisiin napaten lapulle alle 4,5 maalista tarjotun kertoimen 1,90 Expekt* sekä alle 3,5 maalista tarjotun kertoimen 2,85 Unibet*. Toivotaan todellisia jalkapallolukemia ja jaetaan panostus niin, että ottelun jäädessä tasan neljään maaliin päästään omille.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelikohteet:

HPK

 X

JYP

1X2 

2,45 Betsson*

  4,00 Betsson*/Bet365*/Sportingbet/Bet-at-home

2,51 ComeOn*

Over/Under 3,5:

Over 3,5: 1,41 Bet365*

Under 3,5: 2,85 Unibet*

 

Over/Under 4,5:

Over 4,5: 2,00 Bet365*

Under 4,5: 1,90 Expekt*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Under 3,5: 2,85 Unibet ja Under 4,5: 1,90 Expekt*