Ässien ja Kalpan historian ensimmäinen keskinäinen pudotuspelisarja alkoi Ässien niukalla 2-1 voitolla Porissa. Onko Kalpa taas romahtamassa kevään kynnyksellä?

Kotijoukkue oli niukassa voitto-ottelussaan selvästi aktiivisempi osapuoli. Patapaidat iskivät jatkuvalla syötöllä painetta syvälle Kalpa päätyyn. Aktiivinen karvauspeli tuotti liukuhihnalta vaarallisia maalintekopaikkoja, mutta huono viimeistely sekä huippuottelun pelannut Mikko Koskinen pitivät Kalpan mukana pelissä. Kolmannessa erässä kuopiolaiset pääsivät todellisella onnenkantamoisella tasoihinkin, mutta Ässien ykköskenttä kuittasi takaiskun nopeasti ja porilaisten puolustus Shaun Heshkan johdolla hoiti loput.

Ässät voitti ottelussa järjestään kaksinkamppailuja ja vei laukaukset maalia kohden 38-27. Kalpa vaikutti jälleen pudotuspeleihin liian pehmeältä ryhmältä. Vieraiden peli oli liikaa Sakari Salmisen ja Tommi Miettisen varassa. Ässien rosteri sen sijaan vaikuttaa tasaisen vahvalta. Kaikki ketjut saivat luotua painetta Kalpan puolustusalueelle. Kolmos- ja nelosketjujen voima Kalpan vastaavia vastaan saa Ässien materiaalin näyttämään tällä hetkellä kuopiolaisia vahvemmalta.

En laske Kalpalle niin suurta kotietua Niiralan Montussa mitä patapaidat nauttivat Isometsässä.  Kuopiossa pelataan alle vuorokausi edellisen ottelun päätyttyä, joten palautumisaika jää lyhyeksi. Voittajat ei tunnetusti väsy, joten Ässät lähtee vapaammalla mielellä vierasotteluun itseluottamusta tuonut voitto takataskussa. Kuopiossa takaraivoon saattaa sen sijaan jo alkaa palata edellisten keväiden pettymykset.

Torstain ottelusta tullee jälleen huippumaalivahtien säestämänä vähämaalinen, eikä jatkoille meno olisi suuri yllätys. Kalpa ottaa ehkä kotikentällään enemmän peliä haltuunsa ja pyrkii pitämään kiekkoa enemmän itsellään. Tunnelmat kaukalossa jatkuvat varmasti kuumina ja jäähyjä jaetaan. Molemmat ovat esittäneet kaudella vahvaa alivoimaa. Jos toinen joukkueista saa nihkeän ylivoimansa toimimaan, se on vahvoilla myös viemään ottelun.

Kalpa lähti bussilla eilen Porista kun taas Ässät kulkee matkan lentäen.  Uskotaan Ässien lentävän myös Niiralan jäällä ja lyödään betsit tänäänkin Ässien menestysten kautta. Suurehko pelko jatkoerään joutumisesta on taustalla joten napataan peleihin osuvampi moneyline kerroin 2,10 Nordicbet.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

Kalpa

 X

Ässät

1X2 

2,30 Sportingbet

4,00 Betsson/Bet365*/Sportingbet/ Bet-at-home/Expekt/Unibet

2,85 Nordicbet

Moneyline

1,75 Expekt/Sportingbet

 

2,10 Nordicbet

Over/Under 4,5

Over 4,5: 1,95 Bet365*

Under 4,5: 1,90 Expekt/Unibet

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Moneyline: Ässät 2,10 Nordicbet