Joko pata on vieraissakin valttia?

Ässät tasoitti otteluvoitot Porissa ylivoimaisen esityksen jälkeen lukemin 4-0. Euforian valtaaman Isomäen yleisön edessä ei kenellekään jäänyt epäselväksi, kumpi oli vahvempi illan mittelössä.

Ässä-hyökkääjä Michael Ryan palasi ottelussa kokoonpanoon kärsittyään kuluneen viikon uniongelmista. Henkilökohtainen elämä vei hetkeksi voiton Bostonin tapahtumien johdosta, jossa Ryanin perhe pitää majaa. Mies näytti esityksellään sekä tärkeällä ottelun avausmaalillaan, että fokus näihin peleihin on kunnossa.

Runkosarjan huonoin alivoimajoukkue, Tappara kaatui kahdessa vierasottelussaan jäähyihin. Samaan ei ole tänään varaa, kun patalauma hyökkää Hakametsään. Ässät esitti puolivälieräsarjassa Kalpaa vastaan katastrofaalista ylivoimaa. JYP-sarjassa porilaiset alkoivat kuitenkin saada juonen päästä kiinni ja finaaleissa homma onkin toiminut kuin ylikylmä valkoviini maanantaikohmeloon.

Karri Kiven miehistö ei peruuttele vieraissakaan vaan iskee kaikin voimin kirvesrintojen hitaisiin puolustajiin. Varsinkin Juha Leimu ja entinen maajoukkuepakki Pekka Saravo ovat olleet suurissa vaikeuksissa liukkaiden patalaitureiden kanssa. Rautakorven suojatit saivat lauantaina 23 laukausta Antti Raantaa kohden ja ovat läpi pudotuspelien saaneet todella vähän maalipaikkoja luotua. Pelkällä trap-pelillä ei porilaisia kaadeta, varsinkaan kun Juha Metsola on alkanut esittää hienoisia horjumisen merkkejä.

Tapparan keskialueen 2-2-1 muodostelma jo itsessään pitää maaliodotusarvon äärimmäisen alhaisena. Jos Metsola ei romahda ja Antti Raanta jatkaa päällään seisontaa, ei nihkeistä lukemista tai jatkoista olla kaukana, vaikka maaleja ottelusarjassa ollaankin nähty hieman ennakoitua enemmän. Ässät kantaa mukanaan voiton tuomaa itseluottamusta ja lisävirtaa. Motivaatio-ongelmia ei kuitenkaan näihin peleihin ole kenellekään, joten henkimaailman puolella tärkein vaikutus löytyy valmistautumisesta ja tunnekontrollin hallinnasta. Dragan Umicevicin ja Veli-Matti Savinaisen panos joukkueillensa on sen verran merkittävä, että lauantain tapaisiin huitomisiin ei ole varaa.

Umicevicin viikateiskua lukuun ottamatta, mies on ollut Tapparan ehdottomasti luovin pelaaja. Tarkkaan puolustuspeliin nojaava joukkue tarvitsee juuri tämän tason yksilösuorittaja voittaakseen otteluita. Bosnialaistaustainen ruotsalainen on jaellut sen verran käsittämättömiä passeja läpi finaalisarjan, että allekirjoittanut on joutunut kelaamaan hidastukset läpi uudestaan ja uudestaan häkeltyneenä pohtien miten mies voi nähdä pelin ja syöttää noin.

Ässien ykköskenttä on hurjassa iskussa, Raanta on tulessa ja tausta-apua löytyy muiltakin viisikoilta. Ässät haluaa, Ässät himoitsee. Ässät saattaa ylipelata vaan ei koskaan alipelaa. Kertoimet puhuvat Tapparan pelaamisen puolesta, mutta sen verran vahvempaa elekieltä patapaidat ovat esittäneet, että allekirjoittanut ei kehtaa pelata vastaankaan. Paras tarjous on moneylinekerroin 1,94 Betsson*/Betsafe*.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

TAPPARA

 X

ÄSSÄT

1X2 

2,50 Unibet*

3,85 Betsson*

2,65 Nordicbet*

Moneyline

1,88 Unibet*

 

1,94 Betsson*/Betsafe*

Over/Under 4,5

Over 4,5: 2,12 Betsson*/Betsafe*

Under 4,5: 1,80 Expekt*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Moneyline Ässät 1,94 Betsson*/Betsafe*