Kantaako Mestiksen mestaruusjuhlien noste Jukurit aina SM-liigaan asti?

Tänään aloitetaan vihdoin SM-liigan putoamiskarsinnat. Vihdoin siksi, että molemmat joukkueet ovat olleet puolentoista viikon pelitauolla. Mikkelin Jukurit tulee otteluun hurja putki takanaan. Paljon julkisuudessa kohua herättäneen Mestis- mestaruuden juhlimisen lisäksi, myös voittoputki on kaunista katseltavaa. Joukkue ei ollut kertaakaan edes tappioasemassa Mestiksen pudotuspeleissä ja edellisen kerran Jukurit hävisi JYP-Akatemialle 8. helmikuuta. Ilves sen sijaan on pelannut jo kuukausia ilman panosta odotellen juuri näitä pelejä.  Jukurit kantaa mukanaan valtavaa mentaalietua. Vaikka Ilves sai tärkeitä voittoja runkosarjan lopulla vyölleen, on Jukureiden panos saavuttaa SM-liiga paikka, Ilveksen olla menettämättä sitä.

Ottelun voimasuhteita on hyvin vaikea ennakkoon arvioida, koska keskinäisiä otteluita ei menneisyydestä löydy. Materiaalien puolella ei kuitenkaan ole hirmuista eroa. Maalivahtiosastolla merkit menevät tasan. Mikkeliläisten Andreas Bernard on näyttänyt tällä kaudella, ettei kalpene vertailussa liigakollegoihin nähden.  Ilvekseltä löytyy toki enemmän SM-liiga kokemusta, mutta Jukureilta löytyy kokoonpanosta myös suomenmestarit Ilkka Vaarasuo ja Mikko Hakkarainen sekä usein juuri keväällä kukkaan puhkeava Turo Asplund. Muiltakin osin Mikkeliläisten rosteri on pullollaan voittamaan tottuneita pelaajia, joita taas Ilvekseltä ei lähimenneisyydestä löydy.

Molemmat joukkueet olivat omissa sarjoissa todella runsasmaalisia. Totta kai lukemat hämäävät, Ilveksen oltua SM-liigan heittopussi ja Jukureiden Mestiksen tähtisikermä. Silti povaan ottelusta normaalia pudotuspeliä runsasmaalisempaa.

Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen on jatkanut Mikkelissä samalta pohjalta, jonka Risto Dufva suuruuden vuosillaan pohjille rakensi. Jukurit on yksinkertainen, kurinalainen, vaikeasti voitettava joukkue. Tuomas Tuokkola sen sijaan tuli Ilveksen täysin erilaisessa tilanteessa. Seura on ajelehtimassa kohti syvimpiä pohjamutia ja Tuokkolan ainoa tehtävä on pitää alus sen verran lähellä pintaa, että ensikin vuonna saadaan hengittää liigatasoista ilmaa. Tuokkolan tulo on selvästi raikastanut ahdistunutta Ilves-ryhmää ja nimenomaan tervettä mieltä tamperelaiset tarvitsevat jos meinaavat raastavista putoamiskarsinnoista selvitä kunnialla.

En laske äärimmäisten panosten peliin Ilvekselle kovinkaan kummoista kotietua. Jukurit ovat altavastaaja, mutta omissa papereissa niukka sellainen. Luotetaan siihen että Mikkelissä on osattu voidella Mestis- mestaruuden jälkeen kehot kuplajuomalla nousukuntoon ja haetaan isoa rahaa Jukureiden voitosta tarjotusta 4,80 Betsafe/Betsson. Ja jos nyt pelataan isoa - niin pelataan sitten kunnolla ja otetaan mukaan myös Jukureiden kahden maalin voitosta tarjottu 7,15 Nordicbetiltä !

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

ILVES

 X

JUKURIT

1X2 

1,60 Nordicbet

4,75 Sportingbet

4,80 Betsafe/Betsson

Handicap: Jukurit -1

1,17 Nordicbet

9,10 Nordicbet

7,15 Nordicbet

Over/Under 5,5

Over 5,5: 2,35 Nordicbet

Under 5,5: 1,70 Bet365*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Jukurit 4,80 Betsafe/Betsson ja Jukurit -1 7,15 Nordicbet