Pystyykö Lukko haastamaan Jokereita vieraskaukalossa?

Jokerit osoitti haavoittuvuutensa torstaina Raumalla. Helsinkiläiset veivät laukaukset maalia kohden 33-17 mutta hävisivät ottelun 5-2. Tuosta selviää molemmat Jokereiden tämänhetkisistä ongelmista; maalivahti Eero Kilpeläinen ei vieläkään ole noussut Jokereissa pudotuspelimaalivahdiksi ja Erik Karlssonin, Valtteri Filppulan ja nyt myös Steve Mosesin lähdöt ovat syöneet Jokereilta liikaa viimeistelijöitä ja samalla vieneet Ilari Filppulankin tehot mukanaan.  Kilpeläisen onnistumisesta Äijänsuon illassa kertoo aika paljon tilastot: 17 laukausta joista 12 kiinni ja 5 sisään! Torjuntaprosentiksi tulee noin 70%, mikä kansankielellä (vapaasti pyöristettynä) tarkoittaa että joka kolmas veto upposi sisään. Tähän päälle Justin Azevedon tehot 3+1 ja ka-bow! Jokerit oli lyöty.

Tämän päiväseen otteluun lähdetään hieman eri asetelmista. Jokerit pääsee kotietunsa turvin hallitsemaan peluutusta ja laittaa satavarmasti yhden Euroopan parhaista kolmossenttereistä, Riku Hahlin varjostamaan Azevedon ykköskenttää.  Näin Azevedon kentällisen täytyy joko parantaa reilusti edellisestä Ilmalassa pelaamasta ottelustaan tai lyödä tehot tauluun ylivoimalla. Ylivoimalla pelaamiseen vaan ikävä kyllä jääkiekossa tarvitaan vastustajan jäähy, joita Jokereiden paremmin liikkuva ryhmittymä harvoin ottaa.

Lukon ja vähämaalisen ottelun puolesta puhuu edelleen raumalaisten veräjän torjuja Petri Vehanen. Vehanen antaa jokaisessa ottelussa joukkueelleen mahdollisuuden voittaa, eikä mies kangistu tai hämmästy vaikka välillä uppoaisi yksi helppo taakse vaan jatkaa kiekkojen napsimista niin kuin aina ennenkin. Jokerit on Ilmalassa selvä suosikki ja voittanee ottelun noin kuusi kertaa kymmenestä. Raumalaisilla on kuitenkin omat mahdollisuutensa, jos puolustus parantaa eikä kaikki työ jää Vehaselle.

Ennakkoasetelmat ovat kiharaiset. Tämän sarjan avausosan jälkeen tuli hieman masentunut olo, mutta Lukon kotivoitto ja varsinkin tyyli millä se tuli, toi tähän sarjaan eloa! Avausottelussahan veikkasin Lukkoa – Jokerit voitti. Toisessa en veikannut, vaikka oli ylikertoimet tarjolla edelleen – Lukko voitti. Jos minä nyt sitten veikkaan Lukkoa ja kehotan teitä arvon lukijat pelaamaan vetoani vastaan, niin eikös se ole vihje sekin?

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

JOKERIT

 X

LUKKO

1X2 

1,50 Bet365*

4,90 Betsson

5,90 Betsson

Handicap: Jokerit -1

1,90 Unibet

 6,50 Betsafe/Betsson

2,60 Nordicbet/Betsson

Over/Under 5,5

Over 5,5: 2,55 Sportingbet/Unibet

Under 5,5: 1,50 Expekt/Betsson/Bet365*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Pelata allekirjoittaneen peliä Lukko 5,90 Betsson vastaan