Kolmas ottelu jatkoonmenijän sanoo?

HPK tasoitti voitot torstaina Hämeenlinnassa kaatamalla hallitsevan suomenmestarin niukasti 3-2. Tasaisen parin tasaista ottelua kuvatkoon tasainen laukaustilasto: 30-30. Illan hahmo oli Kerhon Teemu Rautiainen joka iski kaksi maalia JYP verkkoon sekä JYPin Darryl Boycen jäänpintaan ottelun lopulla. Rautiainen sai teostaan 5+20 jaBoyce kohtalaisen tärskyn, mutta molemmat miehet ovat tänään taas askissa, joten pelikielloilta sekä loukkaantumisilta vältyttiin. Kokoonpanoihin ei muutenkaan ole tullut muutoksia, joten samat miehistöt jatkavat kamppailua.

Torstain ottelu ei oikeastaan tuonut muutoksia asetelmiin. Molemmat joukkueet pelaavat edelleen tarkkaa peliä, vaikkakin Hämeenlinnassa nähtiin hieman odotettua enemmän maalipaikkoja. JYPin Tuomas Tarkki on edelleen äärettömän kovassa vireessä, mutta Kerhon Mika Järvinen vastaa haasteeseen samalla mitalla. Molempien joukkueiden alivoima pelaaminen on myös aivan SM-liigan eliittiä, joten ottelussa ei montaa maalia nähdä. Varsinkin ritaripaitojen AV-pelaaminen on ollut häikäisevän hyvää. JYPin Eric Perrinin johtama ykköskentällinen on edelleen ilman maalia, eikä vähiten Kerhon aktiivisen ja uhrautuvan alivoiman johdosta.

Eric Perriniin kulminoituu myös tuleva ottelu. Jos ykköskenttä Perrin-Ramzi Abid-Antti Jaatinen ei kohta saa hanoja auki, käy JYPille kylmät tässä sarjassa. Myös koko kauden hirveässä iskussa pelannut Kristian Näkyvä on kuin varjo entisestään, eikä miehen kiekollisessa pelissä ole enää mitään suuntaa saatikka vaarallisuutta.

Tänään pelattava ottelu on koko sarjan ehdottomasti tärkein mittelö. Kolmannen ottelun voittaja on perin usein jatkoon menevä joukkue. Varsinkin nyt, kun joukkueet ovat 1-1- tilanteessa, olisi Kerholla mahdollisuus ryöstää kotietu ja päästä johtoasemassa Hämeenlinnaan. Sieltä voitto ja tilanne olisi jo yhtäkkiä 3-1 Kerholle. JYPissä tiedostetaan tämä ja kotiottelussa nähdään varmasti paremmin esiintyvä hurrikaaniryhmä kuin Hämeenlinnassa.

Kerhon menestyksistä tarjotaan kiinnostavia kertoimia. Itse en vaikeasti ennakoitavan ottelun voittajaa lähde kuitenkaan veikkaamaan, vaan luotan edelleen undervetoihin, vaikka JYPin viime hetkien kavennusmaali veikin torstaina rahat. Paras tarjous on alle 4,5 maalista tarjottu 1,83 Unibet*.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

JYP

 X

HPK

1X2 

1,85 Bet365*

4,05 Betsafe*/Betsson*/Expekt*

3,80 Nordicbet*

Handicap: Tappara -1

2,55 Unibet*

6,05 Betsson*

1,93 Nordicbet*

Over/Under 4,5:

Over 4,5: 2,00 Bet365*

Under 4,5: 1,83 Unibet*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Under 4,5: 1,83 Unibet*