PSG kaatoi FC Barcelonan vuonna 1995 samaisessa Mestarien liigan puolivälieräsarjassa yhteismaalein 3-2. Voiko tämän vuoden ryhmitys pystyä samaan?

Paris Saint-Germainin kotistadionilla Parc des Princesillä pelataan tänään äärimmäisen kovista panoksista, kun vierailijaksi saapuu maailmaan kovimpiin joukkueisiin kuuluva FC Barcelona. Barcelonan suvereniteetti Euroopan kentille on viime vuosina hiipunut, mutta kyllähän sinipunaiset edelleen kuuluvat maailman parhaimmistoon. PSG on sen sijaan viime vuosina nostanut tasoaan ja on vahvasti matkalla Euroopan suurseurojen joukkoon. Isolla rahalla rakennettu joukkue johtaa kotoista Ligue 1- sarjaa jo seitsemällä pisteellä ja on näin vahvasti matkalla kohti Ranskan mestaruutta. Myös illan vierailijat ovat kotimaan sarjansa kärjessä jätettyään Real Madridin jo 13 pisteen päähän.

Pariisilaisten joukoissa hypitään varmasti riemusta, kun ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovicin pelikieltoa lyhennettiin ja hän on kuin onkin illan ottelussa mukana. PSG lepuutti perjantain voitokkaassa sarjaottelussa tärkeimpiä pelaajiaan, joten miehistön tulisi tulla täydessä iskussa tämä illan otteluun. Pariisilaiset saavat myös nilkkavamman jäljiltä saapuvan Lucas takaisin kokoonpanoonsa, joten ainoa poissaolija on loukkaantunut Thiago Motta. Barcelona lähtee otteluun vierastasuri Celta Vigon kanssa niskassaan. Katalonialaisten riveistä on poissa toppari Carles Puyol, mutta keskikentän syöttömaisteri Xavi, pitkäaikaispotilas Eric Abidal sekä Suomi-ottelussa tällin saanut Jordi Alba palaa Barcan kokoonpanoon. Hyviä uutisia satelee myös toisaalta, kun päävalmentaja Tito Vilanova on jälleen sinipunaisten mukana palattuaan USA:n maalta syöpähoidoistaan.

PSG:n päävalmentaja Carlo Ancelotti lähtenee otteluun puolustuskannalla, jottei katalonialaiset vain saisi tehtyä äärimmäisen tärkeää vierasmaalia. Barcelonan pitäessä palloa ja noustessa hyökkäyksiin pariisilaisille aukeaa varmasti muutama hyvä vastahyökkäys, joista Zlatanin johtaman hyökkäyksen toivotaan ratkaisevan. Blaugranan keskuspuolustus on ollut tällä kaudella yllättävän haavoittuvainen, eikä PSG:n hyökkäyskalusto ole ottelussa missään nimessä aseeton.

Molemmat joukkueet ovat olleet äärimmäisen runsasmaalisia omissa sarjoissaan. Nyt kuitenkin PSG:n tulee varoa Barcelonan vierasmaalia ja kun vallalla olevat panokset ottaa huomioon, ei maaliodotusarvo aivan mahdottomiin nouse. Pariisilaisilla on vankka kotietu takanaan joka tasaa lähtökohtia, eikä ihme olisi vaikka 0-0 lukemat kestäisivät pitempäänkin Parc des Princesin valotauluilla.

PSG pudotti edellisessä sarjassa jatkosta espanjalaisen Valencian. Barcelona taas nousi Camp Noulla kuolleista kaatamalla AC Milanin, vaikka sai ensimmäisessä osaottelussa 2-0 tukkaan. Tästä oppineena katalonialaisten riveissä ei luultavasti ylimielisyyttä havaita. Toisaalta taas PSG tietää, että suuri ja mahtavakin on haavoittuva ja Ancelotti on varmasti tutkinut tarkkaan videot joissa italialaiset nollasivat Lionel Messin San Sirolla.

Uskotaan PSG:n olevan tänä vuonna espanjalaisseuroille myrkkyä ja lähdetään peleihin ranskalaismenestysten kautta. Paras tarjous löytyy Betssonilta tasoituskertoimesta 2,16, jolla PSG:n venyminen tasapeliinkin tuo rahaa.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

PSG

 X

FC BARCELONA

1X2 

5,07 ComeOn

3,90 Bet365*

1,75 Bet365*/Expekt/Unibet

Handicap Barcelona -1

2,16 Betsson

3,80 Betsson

3,05 Unibet

Over/Under 2,5

Over 2,5: 1,81 ComeOn

Under 2,5: 2,07 Betsson/Betsafe

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: PSG +1 Betsson 2,16